Cataluña

Lleno para homenajear al “amigo de ETA”

[&hellip

Agencias / Redacción
Lunes, 13 de octubre de 2008 | 23:35

Josep Maria XirinacsMás de 1.600 personas han llenado este lunes el Palacio de la Música de Barcelona para homenajear a Lluís Maria Xirinacs -fallecido hace un año- en un acto organizado por la Fundació Xirinacs y la Comissió Centenari de l’estelada. Las entradas estaban a 15 euros y se agotaron en dos semanas.

El acto ha empezado con la representación de una carga de la policía franquista contra manifestantes que reclamaban las libertades por el Paseo de San Juan de Barcelona en 1976 tras la muerte de Francisco Franco.

8 Comments en “Lleno para homenajear al “amigo de ETA””

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. calambres - Martes, 14 de octubre de 2008 a las 00:17

  Los amigos de ETA lleno en Cataluña, los amigos de la libertad fracaso…
  http://ciudadanosenlared.com/foros/....php?t=4728

 2. Nausica - Martes, 14 de octubre de 2008 a las 00:18

  “Más de 1.600 personas han llenado este lunes el Palacio de la Música de Barcelona para homenajear a Josep Maria Xirinacs”( sic)

  No sabeu ni com es deia, i goseu opinar. No era Josep Maria, sinó Lluis Maria.

  LLuis, sempre et recordarem, vas ser un home valent, un lluitador per la llibertat, humil i sincer, llàstima que tota aquesta colla de fariseus no et recolzessin quan vivies. Sí, on ereu Cuní, Núria Feliu, Toni Basses, quan ell era condemnat per les lleis injustes que governen el nostre país?

  Descansa en pau, bon amic!

 3. brado - Martes, 14 de octubre de 2008 a las 01:24

  Jo sempre recordaré al Xirinacs a les portes de la Modelo demanant amnistia general, pero mai recordaré al nacionalista exaltat amic d’ETA. Mai.

 4. Iliemo - Martes, 14 de octubre de 2008 a las 09:51

  En fin, parece que no hay como ser un fanático y ser amigo de los asesinos en serie para que le hagan a uno un homenaje.

 5. Egarense - Martes, 14 de octubre de 2008 a las 09:52

  Xirinacs era un sociòpata com ara Abimael Guzman (Sendero Luminoso) o Ulrike Meinhoff. Un savonarola modern que constatant la traïció dels líders i la indiferència de la massa es va immolar posant de relleu el component fanàticament religiós de la seva militància política. Igual que Jesús, Xirinacs es va sacrificar pels nostres pecats. Amen.

  Llàstima que els malalts d´autoodi com l´Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme o jo mateix només ens preocupem de les víctimes que van saltar pels aires a Hipercor o a Vic (on hi ha va haver víctimes infantils) o pel fontaner del PP a qui van col-locar una bomba sota el cotxe, a Viladecavalls. Ells no han rebut un homenatge al Palau (ni el rebran); ells són els morts sense nom que ningú no vol recordar. Primer assassinats i desprès oblidats perquè al capdavall no eren més que espanyols.

  La misèria moral de la política catalana es manifesta en homenatges repulsius com aquest; en el rebuig del Parlament a retirar el nom de carrers amb noms de terroristes (Martínez Vendrell, Batista i Roca, per exemple); però sobretot en la manca de humanitat envers les víctimes d´Eta a Catalunya i en la celebració neuròtica dels terroristes i dels seus supporters (començant per Eta i acabant per Terra Lliure): quants dels qui van signar el manifest de suport a HB abans de la matança de Hipercor han demanat perdó públicament?

  (Coda: El nacionalcatalanisme sempre ha tingut nostàlgia de la pistola. En el fons hauria volgut que a Catalunya existís un grup com Eta disposat a liquidar els enemics de Catalunya, és a dir, qualsevol que no pensi com ells.)

 6. beni - Martes, 14 de octubre de 2008 a las 11:23

  Egarense:

  Me has conmovido. Se puede decir más alto, pero no más claro.

  No tienen ni pizca de humanidad. Es tremendo.

 7. Iliemo - Martes, 14 de octubre de 2008 a las 17:26

  Por lo visto, no hay criminal (o amigo de asesinos en serie) que no merezca un homenaje.

  http://www.abc.es/20081014/nacional....41701.html

  Un juez autoriza un espectáculo de danza basado en versos de un etarra
  El juez de la Audiencia Nacional Fernando Andreu ha decidido permitir la celebración esta noche en Santiago de Compostela del espectáculo de danza del grupo Kukai Dantza Konpainia, una actuación … [+]

 8. Angel - Domingo, 19 de octubre de 2008 a las 22:01

  Egarense, después de tus certeros comentarios y fiel análisis prefiero no comentar pues suscribo de la “A” a la “Z” tus palabras.
  No se puede decir mejor ni más claro.

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.