RevistaWeb

‘El CAC es todavía la única autoridad independiente del audiovisual en España: para desgracia de todos los ciudadanos del Estado, y especialmente de algunas comunidades con mayoría absoluta del PP que no han tenido miramientos en la concesión de la TDT a sus correligionarios y amigos. En Cataluña esto es imposible’

[&hellip

Redacción
Sábado, 22 de noviembre de 2008 | 15:46

Josep Grifeu, profesor de la Universidad Pompeu Fabra, el 21 de noviembre de 2008 en El Punt:

‘El CAC es todavía la única autoridad independiente del audiovisual en España: para desgracia de todos los ciudadanos del Estado, y especialmente de algunas comunidades con mayoría absoluta del PP que no han tenido miramientos en la concesión de la TDT a sus correligionarios y amigos. En Cataluña esto es imposible. Y más alla de las discrepancias lógicas entre consejeros, el CAC tiene por ley la responsabilidad que irrita más a Madrid: la afirmación de un territorio catalán del audiovisual, plural, libre de amiguismos y comprometido con el país’.

34 Comments en “‘El CAC es todavía la única autoridad independiente del audiovisual en España: para desgracia de todos los ciudadanos del Estado, y especialmente de algunas comunidades con mayoría absoluta del PP que no han tenido miramientos en la concesión de la TDT a sus correligionarios y amigos. En Cataluña esto es imposible’”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. Iliemo - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 15:50

  Que lo diga el Punt… tiene tela.
  Se debería enlazar junto a cada información de El Punt la cantidad de subvenciones que recibe ese diario. O más escandaloso aún, la subvenciones por lector…
  Decir prensa del régimen se queda corto.

 2. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:24

  No saps quines consecions a donat la comunitat de Madrid?

  T’imagines una ràdio dient barbaritats de l’Espe , com per exemple que és un cony de franquista, en una televisió o ràdio de Madrid? No, oi?

  Doncs, per què collons hem de suportar que una colla de contaminadors rabiosos com Vidal i Losantos, ens insultin dia sí i dia també?

  Un tio que ha perdut 3 judicis per difamació i calumnia, i que en té tres més pendents és algún digna de treballar en una ràdio que hauria de transmetre els valors cristians?

  On éreu quan van tancar els repetidors de TV3 al País Valencià? I quan assalten la llibreria 3i 4 a València?

 3. Iliemo - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:27

  Nàusica. O escrius millor en català o els de l’IEC et posaran una multa que no crec que puguis pagar. Tens més errades d’ortografia que paraules al teu comentari. Quina vergonya. Encara et multaran per no tenir el nivell C.

 4. Iliemo - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:28

  Nàusica: «consesions» «a donat»…
  Està clar que tú fas molt més malt al català que els que només defensem els drets i la llibertat d’elecció dels individus.

 5. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:31

  Fa gràcia que un paio que escull «Patriota» com a nick malparli del nacionalisme.

  Un patriota un idiota» i en el teu cas queda més que demostrat.

 6. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:32

  Això és tot el que pots dir del meu comentari?

  Déu n’hi dó!

 7. Iliemo - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:33

  http://www.elmundo.es/elmundo/2008/....52598.html

  Unas 2.000 personas protestan en la sede del CAC por la polémica de las licencias de radio

  El Mundo

 8. Iliemo - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:36

  «algún», «digna», multa cara, molt cara.

 9. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:41

  No t’has plantejat que potser el meu mal català és culpa de haver estudiat en espanyol durant tot el franquisme?

  És difícil escriure bé una llengua que va estar prohibida en l’àmbit educatiu durant 40 anys.

 10. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:44

  «Està clar que tú fas molt més malt al català que els que només defensem els drets i la llibertat d’elecció dels individus.»

  Però ja que t’agrada la correcció, » malt» és «mal», «tu» en català va sense accent, i en aquest cas no és «està», sinó «és clar».

 11. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:44

  No sé qui fa més faltes en poques línies , però crec que tu, petit franquista, em guanyes de carrer.

 12. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:46

  Sembla que tu també li dónes hòsties a l’espanyol:

  la subvenciones por lector…, «las » no «la», espavilat!

 13. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 16:55

  Et passo un link que t’encantarà, aquí tothom parla la llengua de l’imperi i et donaran la raó en tot el que dius.
  http://www.libertaddigital.com/bitacora/

  És increïble com els defensors de la llibertat sou els que acabeu votant l’extrema dreta. Per què Ciudadanos s’assembla tant en el seu ideari polític a Falange Española i de las JONS? M’ho expliques si us plau?

  Ah! I segueix corregint-me les faltes, m’encanta, així aquest any em podré treure el nivell C d’una vegada.

 14. Iliemo - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 18:01

  No et sulfuris Nàusica. Jo no sóc favorable a que et multin… Tot i que els hi facilitava la feina als teus amics.
  Veig que ets capaç d’esbrinar el que pensem la resta d’humans. I el que som, tot i que diem ser una altra cosa.
  Jo pensava que els franquistes eren els que prohibien una llengua a l’escola o només permetien un idioma a l’administració o posaven multes per motius lingüístics. No crec que tinguis edat per haver viscut el franquisme. I segur que no tencs capacitat per entendre. Tan fanàtic amb la llengua i no tens el nivell C. Si vols t’envio el meu per correu i li canvies el nom. I clar, ja veus com mostro el meu «odi» pel català… Estar contra les prohibicions totalitaristes del que sigui, segons els nacionalistes, és estar contra la cosa. Malament us funciona la lògica als nacionalistes.

 15. Iliemo - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 18:08

  Es curioso que, estando siempre en contra del totalitarismo, hace unos años, no tantos, me llamaban rojo, comunista, etc… para, supuestamente, «invalidar» mis argumentos, y ahora gente de poco «seny», como Nausica, me llama franquista. Supongo que así se debieron sentir el otro día en la manifestación los valientes de Ciudadanos que se atgrevieron a meterse allí. Nausica y los salvajes de la manifestación tienen culpa de sus acciones o de su incapacidad de racionar, pero, como atenuante, son simples víctimas de un sistema educativo y una maquinaria de propaganda que sólo tiene precedentes en el bloque soviético.

 16. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 20:28

  Veig que tens una gran capacitat de dir parides, però ,no n’encertes ni una.
  Sembla que em coneixes de tota la vida. Saps perfectament quina és la meva ideologia, la meva edat i si tinc coneixements o no.

  Jo no em sulfuro,no et preocupis,no sóc cap fanàtica, aquest és l’error que cometeu els nacionalistes espanyols que conec( no els conec a tots). Creus que eren fanàtics els noruecs quan van reclamar la seva independència respecte a Suècia? I els nord americans quan es van independitzar de Gran Bretanya? I les repúbliques bàltiques? I els macedonis? I són fanàtics els saharauis?

  Crec que confons fanatisme amb llibertat, independentisme amb nacionalisme, discriminació positiva amb prohibició.

  I en quant als prejudicis, diria que en això som iguals, tu i jo, perquè jo no he agredit mai ningú, i els Ciudadanos, em fan riure molt pobrets, quan els veig amb aquelles cares tan carrinclones i desencaixades. Mai els he insultat i mira que a la manifestació els vaig tenir força a prop, no sóc salvatge ni violenta , i molt menys amb les minories.
  Tu tampoc saps gaire espanyol , què vol dir «de su incapacidad de «racionar»? Ves en compte que el Pérez-Reverte no vegi com utilitzes el verb «racionar».

  Com pots veure corregir els errors dels altres és molt fàcil, el realment difícil és escriure un text perfecte quan vas per feina.

 17. Nausica - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 20:30

  Per cert, això de Nàusica és molt graciós. Felicitats, geni!

 18. CONTRA LA REPRESIÓN EN CATALUÑA - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 21:58

  Por favor, vean y difundan este video DENUNCIA contra la NUEVA DICTADURA EN CATALUÑA.
  http://www.youtube.com/watch?v=mEQShmIO2vI
  Unir el enlace en una línea si aparece cortado.
  GRACIAS POR DIFUNDIRLO.

 19. CONTRA LA REPRESIÓN EN CATALUÑA - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 22:02

  Estimada Nausica,

  ¿por qué en la TV3 (TV que pagamos tú y yo con nuestros impuestos) apareció el pasado viernes una señora marroquí diciendo en un programa ya grabado (no ere una opinión espontánea) que ella estaba integrada en Catalunya porque sí habla catalán y sin embargo hay personas en Cataluña que llevan aquí 30 años y no lo hablan?

 20. Nausicaa - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 22:12

  També podria-ho difondre aquest vídeo, així la gent tindrà diferents punts de vista:

  http://es.youtube.com/watch?v=pJ3IL4swmiw

 21. Nausicaa - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 22:18

  Als Estats Units i a Gran Bretanya hi ha barris sencers on la gent no parla ni gota d’anglès. Aquesta gent, per bé o per mal, no està integrada a la societat nord americana.

  Algú que viu a Catalunya, té fills a Catalunya , treballa i paga impostos a Catalunya, però es nega tant sols a entendre el català, creus que té cap intenció d’integrar-se?

  Jo diria que integrar-se és entrar a formar part de la cultura de la terra que t’acull sense prejudicis i sense ofendre. Els catalans ni tant sols demanen que parleu el català, amb que l’entengueu en tenim prou. Ni tant sols això, només volem que deixeu de dir mentides i deixeu d’humiliar-nos. Tan difícil és?

  La senyora marroquina simplement dóna la seva opinió, no és lícit això? Només els que pensen com vosaltres tenen dret a opinar?

 22. Nausicaa - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 22:25

  Per cert, tu i jo paguem a l’església de Rouco Varela ,a tota la família del rei, que a sobre procreen com conills, a la TV espanyola, que per cert, fa anys que no miro, i quan manava el PP van haver de subvencionar la Fundación Francisco Franco, el genocida.
  Per què et sap tant de greu pagar TV3 amb els teus impostos? A mi tampoc m’agrada massa, però la prefereixo al rei, a l’església – que no em deixa ni apostatar-, a la FFF i a la RTVE, què vols que etdigui!

 23. Santi - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 22:35

  Nausica, la diferencia entre el caso de EEUU o RU y Cataluña radica en dos puntos:

  a) Comparas a dos países con la parte de un país.
  b) En Cataluña la lengua común es el castellano, como lo es el inglés en EEUU o RU.

  Conclusión: Cualquier inmigrante en Cataluña para integrarse encuentra más provechoso aprender castellano. Tan sólo hace falta ver como lo aprenden sin necesidad de ir a una academia.

  Esa es la realidad, lo que tu nos cuentas es ficción.

  Por cierto, en otro mensaje decías que hablabas por ti: Els catalans ni tant sols demanen, vuelves a hablar por todos y excluyendo de la condición de catalanes a lo que no comulgan con las ruedas de tu molino.

  ————

  Respecto a los canales de TV, todos los canales autonómicos son chiringuitos deficitarios al servicio de los caciques de turno y apestan a manipulación por los cuatro costados, tanto TV3 como TeleMadrid. La TVE no será perfecta pero es más imparcial que la TV3 o TeleMadrid.

 24. Nausicaa - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 22:55

  Sí RTVE és molt imparcial, especialment quan hi treballava l’Urdaci. No me fotis riure. Ja t’he dit que no m’agrada TV3.

  No parlo en nom de tots els catalans, parlo en nom dels que ens estimem la nostra llengua i volem potenciar-la, ja sé que hi ha molts catalans que voleu espanyolitzar Catalunya i que us dóna tres patades al fetge que tinguem llengua pròpia, però per sort sou una minoria.

  Jo no em sento part de cap país i per això em comparo amb els Estats Units, Noruega( que també va formar part del regne de suècia durant molts anys) i les repúbliques bàltiques. Jo considero que visc a un país que no té estat , però que té totes les condicions per a ser-ho. És la meva opinió i la de molts catalans, menys dels que jo voldria , cert, però som una realitat igual que ho sou els espanyolistes.

  Si un estranger troba més profitós aprendre espanyol que català, i el pot aprendre sense anar a cap acadèmia, m’estàs donant la raó, l’espanyol no està prohibit a Catalunya i és present a tots els àmbits, i en canvi el català no és més que una llengua subsidiària que necessita protecció. Estem d’acord en això. Alguns catalans volem que la nostra llengua sigui necessària en tots els àmbits i que no acabi extingint-se. És lícit, no? Per desgràcia , com que la gent és molt còmoda em hagut de recórrer a mètodes poc ortodoxes, com multar a qui no rotuli en català( no hi estic d’acord en això, potser és innecessària per impopular aquesta mesura),però de fet l’única solució que hi veig és la independència. El finlandès, el danès, el suec, la llengua estona,i d’altres llengües europees són encara més minoritàries que el català, però si vols viure i treballar en aquests països estàs obligat a aprendre-les. Per què a Catalunya no? Doncs perquè depenem d’un estat que no ens té en compte. A mi i a molts catalans que no pensem com tu ens agradaria ser independents perquè sabem que aquesta és l’única manera de fer-nos respectar.

 25. Xals - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 23:02

  Según la ley que establece el CAC, el CAC está obligado a dar frecuencies únicamente a aquellos que son afines al catalanismo.

  Por esto el Comité Mundial de Libertat de Prensa la condenó entonces como una ley de CENSURA.

 26. Santi - Sábado, 22 de noviembre de 2008 a las 23:09

  La RTVE de Urdaci o Maria Antonia Iglesias era más imparcial que la TV3 de hace 20, 15, 10, 5 o 1 año. Desde siempre. En segundo lugar, Cataluña no se puede españolizar puesto que ya es española.

  En tercer lugar, lo que fuera Noruega o el imperio Romano es irrelevante, Gales forma parte el Reino Unido, Oklahoma de EEUU, y Cataluña de España. Esa es la realidad, lo tuyo una vulgar paja mental.

  En cuarto lugar, no te estoy dando la razón, tu hablas de la necesidad de integrarse mediante la cultura catalana (¿la butifarra y la sardana?, ¿o es un eufemismo «la llengua»?), y la comparas con la lengua (que no la cultura, otro patinazo) inglesa en EEUU RU, mientras que yo digo, yendo al grano, que para integrase lo primero pasa conocer la lengua común de un país, y al igual que en EEUU (y Oklahoma), en RU (y Gales) lo es el inglés, en España (y Cataluña) lo es el español. Y en dichos países al igual que en España no es necesario pasar por la academia para aprender el idioma e integrarse en la sociedad.

  Si a ti te pica que tu gente hable en castellano pues te rascas, o como dirías tu: emigra a Estonia o a Finlandia a vivir en plenitud en una lengua minoritaria. Por cierto, ¿te acuerdas de tus propuestas migratorias verdad?.

  Que te vaya bonito.

 27. TONI - Domingo, 23 de noviembre de 2008 a las 00:09

  Las cacicadas que hagan otros en otras comunicades, no justifican las que se hagan en Cataluña. Si se sabe de alguna, hay que denunciarla. Lo que no es de recibo es que en un parlamento se hable de la «mordida del 3%» y el otro salte como un resorte amenazando; como si se hubiese violado un secreto pactado. Lo triste de todo es que solo CIUDADANOS clama y denuncia en un desierto de complicidades y reparto de chollos, eso si, envueltos en la señera. Por eso tratan de silenciarlos de todas formas ¿alguien ha visto en TV3 la crónica parlamentaria?, a CIUDADANOS no los sacan. En el famoso CAC, ni se les incluyó, pues no se pueden permitir una voz discrepante o que airee sus miserias.etc.

 28. Nausicaa - Domingo, 23 de noviembre de 2008 a las 00:33

  M’encanta Santi, tu ets qui posseeix la veritat, i qualifiques les meves opinions de patinades.

  La llengua és una part molt important de la cultura d’un poble, això de la botifarra i la sardana suposo que és per ridiculitzar. La cultura catalana és molt més que els pa amb tomàquet.Són les seves institucions mil·lenàries , la seva literatura, la seva història singular, com singular és la història de qualsevol poble, les seves aficions, tot això conforma la cultura d’un poble. Ho sento, noi, però jo he viatjat per tota Espanya i m’agrada molt , però em sento diferent a ells igual que em sento diferent als francesos ,als anglesos i als sudafricans. Suposo que igual que els noruecs se senten diferents als suecs,tot i haver compartit molts anys de la seva història, els brasilers als portuguesos i els saharauis als marroquins o als espanyols.

  Sigui com sigui la història, jo no canviaré, no me sento espanyola, ho sento, per molt que tu t’hi escarrassis i per molt que ho digui el meu passaport, i no em diguis que me’n vagi, perquè jo a Catalunya hi estic molt bé, el que sembla que estàs amargat ets tu, que necessites manifestar-te fins i tot quan li deneguen dues llicències a la ràdio de l’odi. Jo sí fos tu, no m’ho pensaria. Però jo, per què me n’hauria d’anar? Jo em quedo a casa meva a seguir lluitant pels meu ideals , t’agradin a tu o no.

  Per tant , no hi ha res més a parlar.

 29. Nausicaa - Domingo, 23 de noviembre de 2008 a las 00:36

  Ah! I a mi no em pica que parlis espanyol, em sembla fantàstic, el que em piquen són les teves llàgrimes de cocodril i les teves mentides, això és el que es fa pesadet. Per mi parla el que et peti, com si vols parlar en swajili.

 30. cualquiera - Domingo, 23 de noviembre de 2008 a las 18:30

  Nausica me hace gracia que viajes por todas partes y en todas te sientas diferente a esos pueblos.

  Así me ocurre a mí pero con las personas: Me siento diferente a todos. ¡Porque lo soy. Como todo ser humano.

  Somos individuos. Pero en aspectos tan nimios que, por muy diferente que sea la cultura del otro, en cuanto le veo me siento igual que él. Porque soy de su misma especie y puedo amarle aunque solo sepa comunicarme con él/ella con gestos. Como para preocuparme de lo demás.

  ¿Y en cuanto a los pueblos, naciones, estados, etc.? Pues, tal y como está organizado el mundo, tenemos una nación definida en nuestros documentos.

  Hay quién no lo acepta y se siente ciudadano del mundo, otros quieren hacer de su Comunidad Autónoma un estado, otros que su provincia se separe de su Comunidad Autónoma, otros que la UE forme una unidad política y otros, finalmente están felices y contentos en su nación y prefieren (es mi caso) construir a partir de ella. Pero cabemos todos. Y para caber tenemos que ceder.

  Lo que se ha cedido y cede en España con el nacionalismo no se ha hecho en ningún país del mundo. Y los ejemplos que pone el nacionalismo de otros países son para aquellos aspectos en los que pueden obtener ventaja. (Se callan las desventajas).

  Quieren que se dialogue «como en Irlanda» callando que los irlandeses han abandonado las armas por una autonomía infinitamente inferior a la que aquí tiene el País Vasco. Pero hay que seguir incordiando porque de eso se vive. Y se vive bien.

 31. Nausicaa - Domingo, 23 de noviembre de 2008 a las 19:07

  Nada nuevo bajo el sol.

  Quin avorriment!

  Una cosa, tu no ets un ciutadà del món, ets espanyol.
  I la República d’Irlanda fa dècades que és independent, per si no ho sabies.

 32. lynx - Lunes, 24 de noviembre de 2008 a las 13:39

  A ver si nos aclaramos…la Republica de Irlanda es un pais que nace a raiz de la proclamacion de la republica por los rebeldes nacionalistas en el Levantamiento de Pascua de 1916, e Irlanda del Norte ( situada en la parte nordeste de la isla de Irlanda) es un pais constituyente del Reino Unido.

  En cuanto a los comentarios que leo por aqui de que en el Reino Unido hay partes de la poblacion que no hablan el ingles, asi es, pero no se que posible comparacion puede haber con que parte de la poblacion en Catalunya hable exclusivamente uno de los dos idiomas oficiales…

  Aun asi, y teniendo en cuenta que en UK el idioma oficial es el ingles (lenguajes regionales reconocidos: Welsh, Irish, Ulster Scots, Scots, Scottish Gaelic, Cornish) en cualquier sitio dependiente de la administracion, ya sea oficinas del ayuntamiento, hospital, etc. los comunicados estan traducidos no solo por cortesia y afan de comunicar, que para eso se publican, sino porque los extranjeros residentes tambien pagan sus impuestos, en otros idiomas ( extranjeros): urdu, swahili, hindu, etc. etc. Y por supuesto en la lengua regional reconocida en sus respectivas regiones.

  Por otro lado y siguiendo con las comparaciones que tanto gustan a algunos, comentarios hipocritas como los del tal Grifeu serian criticados masivamente no ya por los medios independientes de que disfruta el Reino Unido , sino por una amplia parte de la poblacion, la cual posee un nivel de educacion politica independiente y critica que ya nos gustaria en Espanya… Lo que pasa aqui, dificilmente se toleraria alli.

 33. Nausicaa - Martes, 25 de noviembre de 2008 a las 01:04

  Al País Basc també és tot bilingüe, però, no t’has plantejat que potser és per a la dificultat de la llengua en qüestió? Doncs el mateix passa amb les llengües d’arrel cèltica. No tothom pot relacionar «Sláinte» amb «Cheers» o «Baile Átha Cliath» amb «Dublin». En canvi no cal ser cap geni de les llengües per a deduir que «Lleida» és «Lérida», i «Salut» és «Salud». Pilles?

 34. Nausicaa - Martes, 25 de noviembre de 2008 a las 01:07

  I el que no entenc és perquè els castellanoparlants radicals MAI teniu la «cortesia» de contestar en català quan algú a Catalunya s’us dirigeix en català. Els catalanoparlants , en canvi, gairebé sempre demostrem aquesta cortesia, canviant de llengua quan veiem que el nostre interlocutor parla en castellà.
  Qui fa realment ús del bilingüisme aquí?

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.