Cultura, Medios e Internet

Màrius Carol confirma que La Vanguardia está preparando una edición en catalán

[&hellip

Redacción
Miércoles, 21 de enero de 2009 | 08:19

La VanguardiaEl director de Comunicación del Grupo Godó y periodista, Màrius Carol, ha confirmado a El Confidencial que La Vanguardia está ultimando los preparativos para lanzar una edición en catalán. «Ya se ha hecho una prueba piloto interna para ver cómo quedaría» aunque «no se sabe cuándo saldrá a la calle», ha señalado.

Se convertiría, así, en el tercer diario con dos ediciones -una en catalán y otra en castellano- tras El Periódico y El Segre.

El Confidencial también ha especulado con la posibilidad de que el Grupo Godó, propietario de La Vanguardia y copropietario de Avui, pudiera estar estudiando ‘deshacerse’ de este último. Posibilidad que ha negado Carol.

18 Comments en “Màrius Carol confirma que La Vanguardia está preparando una edición en catalán”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. necrosis - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 10:34

  Lo mismo que hace el Periodico de Cataluña, pero bueno haber si tambien hace ediciones en vasco y gallego….

 2. MGA - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 11:27

  Pues me parece estupendo. Mientras no lo subvencionen, como el Avui…

 3. Egarense - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 14:46

  Me parece formidable que La Vanguardia tenga una edición en catalán. Tan sólo quisiera saber dos cosas:

  ¿A cuánto ascenderá la subvención que percibirán de la Generalitat por la edición en esta lengua, del mismo modo y manera que El Períódico recibe otra por hacer lo propio? (No entro a opinar si esta subvención será sólo para pagar esa edición en catalán o también para sufragar la caída de ingresos por ventas y publicidad)

  ¿Por qué La Vanguardia, que apuesta por el bilingüismo en sus decisiones empresariales, se opone a que ese mismo bilingüismo se aplique en las escuelas de Cataluña? ¿O es que ahora ya no les da miedo que la sociedad catalana se divida entre los que compran su diario en catalán y los que lo compran en castellano?

 4. Ferran - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 15:17

  Caram, quina mala sort! Ara també la Vanguardia en català? Qualsevol dia d’aquests el català estarà en condicions d’igualtat amb el castellà, i això no pot ser, oi que no amic Egarense?

 5. MGA - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 15:41

  Ferran

  Me produce extrañeza que no haya entendido el post de Egarense. Dice que le parece formidable que LV saque una edición en catalán. Lo que no le gusta tanto es que eso nos costará dinero vía subvenciones (si no es rentable, que no la saquen, digo yo, que la edición en castellano sí lo es porque la gente la compra) y también muestra su extrañeza ante la curiosa forma de entender el bilingüísmo por parte del grupo Godó.

  Es que algunos grandes de España son enanos en Catetonia, oigan.

 6. Ferran - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 15:51

  Ho he entès perfectament, i justament per això he fet el meu comentari. El seu comentari sobre la subvenció del català sobra i no fa més que demostrar que qualsevol iniciativa a favor del català sempre té un «però» per part dels de sempre.

 7. MGA - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 15:53

  En absoluto. Sigue usted a la defensiva y cazando brujas torpemente.

  El problema de los fanáticos es que imponen su verdad a golpe de porra o de talonario.

  Si un producto es rentable, no necesita subvención de ningún tipo, carallo.

 8. Ferran - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 16:12

  No em vingui amb històries. Tots els diaris reben subvencions, el País o la propia Vanguardia en castellà inclosa. Vostè no sap ni del que parla.

 9. Egarense - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 16:20

  Però Sr. Ferran, quan de temps sense sentir-vos! Passeu i sigueu benvingut.

  Mireu, com que sempre he d´explicar les coses dos cops, doncs ara ho tornaré a fer per no variar, ja que una de les 14 obres de misericòrdia és “patir amb resignació els defectes del proïsme” i el vostre, pel que sembla, és no acabar d’entendre el que escric.

  La Vanguardia està sofrint una forta caiguda d´ingressos per publicitat (igual que la premsa d´arreu); jo crec que La Vanguardia vol compensar aquestes pèrdues fent una edició en català, perquè sap que rebrà diners per fer-la en català, però sense deixar de fer en castellà el que ja està fent. Aquests diners que tocarà serviran per traduir al català La Vanguardia en castellà i per cobrir “altres despeses”; aquesta categoria tan genèrica serà un calaix de sastre on La Vanguarida posarà el que vulgui i s´escaigui. En això no obrarà de manera diferent a qualsevol empresa automobilística que reclama pasta al govern per fer cotxes híbrids o elèctrics que ja tenen preparats, testats i a punt per posar al mercat. L´única diferència és que els fabricants de cotxes no amaguen què el seu fi és fer negocis, no pas fer país.

  També espero que a partir d´ara el bilingüsime de LV es manifesti també en la seva línia editorial a l´hora d´avaluar propostes adreçades a què el bilingüisme empíricament constatable al carrer, tingui el seu reflex a escola. O és que només LV té el dret a usar dues les dues llengües oficials de Catalunya?

  (Espero haver-me expressat de manera entenidora)

 10. Ferran - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 16:59

  Egarense, sóc molt aficionat a llegir, així que no fa falta que m’expliqui més històries. A vostès els fastidia que hi hagi més diaris en català, i els comentaris ho confirmen.

 11. Pelines - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 18:59

  Ay Ferran…. quan manquen els arguments cal tornar a començar eh? una vella i coneguda tactica…

 12. fanderubianes - Miércoles, 21 de enero de 2009 a las 20:20

  Sempre rondinant per cada euro que es gasta pel català.

  L’Institut Cervantes gasta 100.000.000 d’euros cada any per difondre l’espanyol. Dona feina a 1600 persones a 70 ciutats del món.

  http://www.cervantes.es/imagenes/Fi....007-08.pdf

  Alguna queixa? Alguna crítica?

  Perquè es pot ajudar l’espanyol amb els diners de tots i el català no?

  Jo proposo marcar en una casella a la renda a quin idioma li volem donar els diners de les subvenciones.

 13. Ferran - Jueves, 22 de enero de 2009 a las 08:24

  A vostès se’ls veu massa el llautó. La tàctica de l’odi contra tot el que faci olor a català no surt rentable a Catalunya. Volen reclamar uns suposats drets que creuen vulnerats? D’acord, però amb una mica de seny i menys demagogia. A la noticia de més amunt sobre les subvencions a la premsa escrita en català em remeto. Odi i més odi.

 14. MGA - Jueves, 22 de enero de 2009 a las 08:31

  Odi? No, sentido común y derechos ciudadanos. Y libertad de mercado y menos pesebre, subvención y «fer pais a mida» (petita, of course). Si no lo entiende…

 15. Egarense - Jueves, 22 de enero de 2009 a las 10:02

  Per què no comentem els motius que justifiquen el bilingüisme en l´àmbit empresarial, però no en l´àmbit escolar? Per què no comentem per què la Generalitat, amb els diners de tots, proscriu el castellà de l´escola i per extensió de l´espai públic? Per què no comentem per què de les dues llengües oficial de Catalunya, una no és apta per rebre els diners que són de tots- dels nacionalistas com vostès i dels meus- quan es tracta, per exemple, de fer muntatges teatrals fets per catalans?

  I a vostè, fandementecatos, us deixo aquesta información calenteta, extreta de la pàgina web de l´Instituto Cervantes. Està en francès i no us la penso traduir , apa a vos que us agrada tant el pluralisme lingüístic feu un esforç:

  “Ce Guide de l’Instituto Cervantes fournit des
  informations sur les services offerts : cours d’espagnol,catalan, basque et galicien, aussi bien présentiels que par
  internet,”

  http://www.cervantes.es/imagenes/Fi....rances.pdf

 16. beni - Viernes, 23 de enero de 2009 a las 12:14

  A mi, como lector, me da igual. De hecho hace ya más de un año que no compro La Vanguardia, diario catalanista que lleva más de dos años sirviendo a «la causa» nacionlista.

  Pero como ciudadano catalán que paga impuestos ya no me da lo mismo. TAnto en la versión en español como en catalán que aún recibirá más subvención directa e indirecta (compra obligada en organismos e instituciones públicas: bibliotecas, escuelas, etc, etc.)

 17. papuchi - Lunes, 10 de agosto de 2009 a las 12:33

  Gent avorrida. Aquests comentaris no van a cap lloc perque es evident que estem parlant de una empresa privada que decideix en consell el que li conve. LV es un diari catala que fora de aqui es dficultos trobar-lo facil. Es logic que la empresa faci el que pugui i li permeti la llei per seguir mantenin lectors i llocs de treball. Normalment els aferojats critics ni el compren i per regla general s’aprofiten de totes les ventatges que els facilita el govern catala perque son catalans. Sentit comu , treball i correcta comportament social i tots endavant. Llastima de personatjes

 18. RIC - Sábado, 20 de febrero de 2010 a las 23:49

  Senyors, aquest comentari va dirigit a vostès i sobretot a l’estimat pseudointelectual ciutadà del mòn Egarense.
  Per començar el bilinguisme real no existeix, per circumstàncies històriques que tots coneixem Catalunya tè dues llengues, el català que ès la propia i el castellà que es la imposada, i siguem clars si us plau, a la llarga una llengua s’acabarà imposant a l’altra, això del bilinguisme esta bè per anar tirant i que no ens tirem els plats pel cap, parlar de bilinguisme es una abstracciò de la realitat que es molt mès complexe.
  Jo per tant, demano que la vanguardia nomès es publiqui en català, sòc realista i no vaig de ciutadà del mòn per defugir els problemes.

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.