España

Echan a un alumno de la EOI de Palma por disentir de la imposición del catalán

[&hellip

Redacción
Viernes, 20 de noviembre de 2009 | 16:10

Escuela Oficial de Idiomas de Palma de MallorcaUna profesora de francés de la Escuela Oficial de Idiomas de Palma de Mallorca ha expulsado a un alumno porque este se había opuesto a la imposición del catalán a los sanitarios durante una discusión que mantuvo con otros compañeros de clase en una cafetería, según ha publicado El Mundo.

El afectado -que asistía a las clases como oyente- ha señalado que la profesora le comunicó por e-mail: ‘Me he enterado de la discusión que tuviste la semana pasada… lamento pedirte que no vuelvas por clase‘.

El director del centro, Rafael Monreal, ha asegurado que no hay discriminación: “Sea justificado o no, se ha creado un mal ambiente en el grupo y esta persona es corresponsable de esta situación”.

21 Comments en “Echan a un alumno de la EOI de Palma por disentir de la imposición del catalán”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. DLM - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 16:37

  Por lo que parece, los estudiantes que discutieron con el en la cafetería, le invitaron a irse de la isla si no estaba de acuerdo con el tema del idioma; supongo que después se quejarian a la profesora quien decidió expulsarle para mantener ” el buen ambiente democrático en la clase “.
  Quién sabe, quizás sea el principio de una limpia general……quién no piense como ellos, merece ser tirado al Mediterraneo.

 2. fanderubianes - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 16:43

  No es pot expulsar a algú d’on no està. Que jo sàpiga, a cap escola d’idiomes s’hi pot anar com oient (si és possbile, que m’ho diguin i m’estlaviaré la matrícula del proper curs).

  Suposo que si li van deixar anar com un favor, seria amb la condició de no molestar als que si han pagat matrícula.

  De tota manera, sembla una discusió molt infantil. No entenc com el el diari el mundo pot donar crèdit a una de les parts sense escoltar les altres i de manera anònima.

  Recordo una noticia que deia que a un porter li havien prohibit escolatar la cope i després es va demostrar que era una manera de fotre als caps de l’empresa.

  Qui garantitza que és veritat aquest anònim?

 3. Alwix - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 18:35

  Un jutge espanyol amenaça amb treure la custòdia dels fills a una mare si es desplaça a Galícia perquè l’ensenyament ‘és en gallec’
  Argumenta que aquesta llengua ‘no és útil’ i és diferent de la que han usat fins ara

  estat espanyol, Madrid, Galícia, alcorcón

  El Bloque Nacionalista Galego (BNG) ha denunciat que un jutjat d’Alcorcón (Madrid, Estat espanyol) amenaça amb retirar la custòdia de dues nenes a una mare gallega si es trasllada a viure a Vigo (Galícia) perquè allà els centres públics empren la immersió en llengua gallega, i pel jutge aquesta llengua “no és útil”. Ho han denunciat un portaveu del BNG i de la família, que han assegurat que el jutge gairebé els ha impedit el trasllat, i ha sotmès la família a un “calvari” per voler viure a Galícia. Segons la interlocutòria del jutge el trasllat posaria en perill “l’arrelament” de les dues nenes, escolaritzades durant anys a Alcorcón” i el canvi a Galícia suposaria haver d’aprendre gallec “sense que això tingui cap utilitat pràctica”. El portaveu de la família assegura que les noies “estan perfectament integrades a Vigo i són felices”, i que el gallec “en cap cas ha estat un problema, perquè l’han escoltat a casa i l’entenen perfectament”.

  Per tot plegat han criticat els prejudicis del justge espanyol i han demanat a la Xunta de Galícia i als partits polítics gallecs que donin suport a la seva causa, i que l’administració gallega “emeti informes perquè es tingui en compte l’opinió de les noies, que ara mateix viuen perfectament integrades a Vigo”.

  El diputat del BNG, Bieito Lobeira, va assegurar que és incomprensible que “des d’un punt de vista democràtic i humà s’admeti que un jutge pugui denegar a una mare separada el trasllat a Galícia pel fet que aquest territori tingui una llengua pròpia”. De fet Lobeira considera que aquest argument “podria marcar jurisprudència en el futur”, i fer que qualsevol pare o mare separat que sigui d’algun territori de l’Estat espanyol amb llengua pròpia, com Galícia, Euskadi, Principat, País Valencià, etcètera i que visqui en algun altre territori estatal castellanoparlant, pugui perdre la custòdia dels fills pel sol fet de ser d’aquests territoris.

  Per tot això conclou que “s’estan vulnerant els drets inalienables de les persones que parlen gallec”, cosa que farà que el BNG traslladi al gener “casos concrets de persones discriminades lingüísticament” a les institucions itnernacionals.

  Que extrany que el Mundo no publiqui aquesta noticia, doncs.

 4. pau - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 18:36

  Q

 5. pau - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 18:53

  Alwix:Que forta la noticia aquesta d,Alcorcón,si fos al revés seria portada de tots el diaris i tots el telediaris obririen amb la noticia.A Arenys de Mar,em sembla que es,han suspes de sou i feina,a un cambrer,per dir a un client que ell es deia Jaume,i no Jaime.

 6. Carlos - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 19:14

  pau: Libertad de prensa y libertad de expresión ¿Te suena?. En tiempos de Franco la prensa estaba obligada a publicar ciertas noticias que interesaban al Régimen. Ahora cada periódico según sus simpatías, tendencias o dependiendo de quien los subvenciona, publica lo que le parece y en el tono que le place. Estamos en democracia ¿No?

 7. Alwix - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 19:22

  Lo del mundo no es libertad de expresion, es libertad de opinion…he he

 8. Carlos - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 19:26

  Puedes pintarlo como te de la gana aunque ya sabemos que para vosotros solo hay una fuente digna de credibilidad y ética profesional: El Avui. Con estos razonamientos que esgrimes, últimamente, te pareces cada día más al amigo LluisC, paradigma de cultura donde los haya.

 9. francisco Caja - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 20:05

  Hay grupo de apoyo en el Facebook y todo, me parece que pronto la que recibirá la carta para irse será la profesora de francés…
  http://www.facebook.com/group.php?gid=204757716494
  Grupo de Apoyo al alumno expulsado, por debatir sobre la imposición del catalán en la sanidad

 10. Mariacruz - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 20:42

  Vuelvan Profesora y Alumno a la Paz.Encuentren un consenso.Puede que Ambos tengan Razòn.Es una làstima que rompan la relaciòn profesora-alumno.Y los polìticos procuren ser equitativos y sensatos.La cuestiòn de discriminar el castellan e imponer el catalàn a mì me parece una medida injusta,parece una revancha y eso està mal.

 11. fanderubianes - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 20:52

  dlm

  El que no és ser eqüanim és defensar a qualsevol pel simple fet de que li fot caña al català.

  A les escoles d’idiomes NO EXISTEIX la figura de l’oient. Només és pot anar a classe pagant. Qualsevol alumne TÉ DRET A EXIGIR L’EXPULSIÓ de l’intrús que no paga, encara que tingui permís del professor.

  El defenses perque coincidiu en la croada contra el català.

 12. Alwix - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 21:06

  I el castella, que no s’imposa a la sanitat?

 13. Mariacruz - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 21:19

  Vamos a seguir asì hasta Navidad?.porque no empezamos a pensar en la uniòn en lugar de separaciòn?.Ese tiempo se puede emplear en hacer algo que valga màs.Hay
  Niños ,,de la calle,,sin acudir a Escuela.Pobres y abandonados.Y esto en nuestro paìs.
  Hay niños sordos que con tratamiento podrìan mejorar.

 14. el tirant - Viernes, 20 de noviembre de 2009 a las 23:44

  I que vol ? es com si jo anara a madrid i em queixara que no em parlen en valenciá (catalá).Espanya no es soles castellá , espanya si volen espanya es tot no ?

 15. pau - Sábado, 21 de noviembre de 2009 a las 03:17

  Carlos:I tant que hi ha llibertat de premsa i llibertat d,expressió.Fins i tot per dir mitges veritats i mentides i publicar les noticies que vulgui i silenciar les que no l,interessen,per això cada diari te la credibilitat que es mereix.I en el cas del català El Mundo es tan parcial que es ben poc fiable.I que es vulgui pendre la custòdia d,unes criatures per que la seva mare vol anar a Galícia i estudiaran en gallec,es monstruós.I si fos al revés seria portada de diari.I si ara no ho es només demostra el sectarisme d,alguns mitjans de comunicació.

 16. Mariacruz - Sábado, 21 de noviembre de 2009 a las 09:19

  No se trata de impedir que la gente hable su lengua local,se trata de pensar bien y decidir mejor si a efectos PRàCTICOS nos conviene UNA LENGUA COMùN.

 17. Ferran - Sábado, 21 de noviembre de 2009 a las 10:02

  L’assumpte fot pudor. Però, que més dóna la veritat? Si serveix per posar a parir l’odiat català, benvingut sigui.

 18. carlos - Lunes, 23 de noviembre de 2009 a las 18:18

  esta profesora es una vendida, y para colmo no sabe ni dar sus clases. Lo que deberia hacer es prepararselas bien y dejarse de hacer pajas mentales. Profesores de esta clase deberáin ser despedidas.Es lo que se haria si el centro fuera privado.
  En lo que respecta a los oyentes si han echado a este chico que los echen a todos

 19. Anonadado - Miércoles, 25 de noviembre de 2009 a las 00:14

  ¿Pero no quedábamos en que no era catalán sino mallorquín?

 20. Maria - Miércoles, 25 de noviembre de 2009 a las 11:42

  Muy mal, muy mal, estamos perdiendo los papales, me da vergüenza todo esto, cada vez se esta imponiendo mas que educando, esta es la educación que queremos para nuestros hijos ¿?. Hay dos idiomas oficiales, que por favor se pongan escuelas públicas para los dos y cada cual que mande a sus hijos a la que más les convenga. ESTO ES EL COLMO DE LA INTOLERANCIA, INACEPTABLES EN DEMOCRACIA.

 21. 25 d'abril - Miércoles, 25 de noviembre de 2009 a las 12:15

  Mes de 15.000 joves en el camp dels tarongers de l’universitat de Valencia, per la llibertad.

  Obrint pas, es un grup totalment prohibit en els mitjants de comunicacio valencians, com tots els que canten en valencia.

  Cap agresio sense resposta!

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.