Cataluña

Un ex terrorista de Terra Lliure dirige la delegación de Convergència en Perpiñán

[&hellip

Redacción
Lunes, 22 de febrero de 2010 | 10:19

Jordi Vera ArúsJordi Vera Arús, presidente de la delegación de Convergència Democràtica de Catalunya en Perpiñán (Francia) y ex miembro de la organización terrorista Terra Lliure, es el responsable de la coalición entre su partido y una candidatura socialista de cara a las regionales francesas de marzo.

Arús, natural de Tarrasa, había sido militante de la banda terrorista Front d’Alliberament de Catalunya a principios de los años 70 y posteriormente formó parte de la dirección de Terra Lliure. En 1992 fue detenido por orden del juez de la Audiencia Nacional Carlos Bueren y se acogió al indulto general con el que se dio carpetazo a la banda terrorista. Joan Ridao, actual secretario general de ERC, fue su abogado durante ese proceso.

Tras su paso por ERC y el Partit per la Independència, sorprendentemente Artur Mas le encomendó en 2006 la tarea de crear la delegación de Convergència en Perpiñán, cuna de lo que los nacionalistas denominan Cataluña Norte.

Según ha recogido este domingo La Gaceta, Arús es el responsable de la coalición con la que Convergència y una candidatura socialista del Rosellón se presentarán a las elecciones regionales francesas que se celebrarán los próximos 14 y 21 de marzo, tras haber intentado infructuosamente pactar con la UMP de Sarkozy.

12 Comments en “Un ex terrorista de Terra Lliure dirige la delegación de Convergència en Perpiñán”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. Castell de Ferro - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 11:00
 2. Mariacruz - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 11:11

  Lo que importa es lo ,,otro,,.

 3. fan.de.rubianes - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 12:39

  Quina diferència entre aquest demòcrata amb les mans netes de sang i el pio moa que va rematar a cops de martell a un policia ferit i tirat a terra.

 4. Ferran2 - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 13:30

  Si un ¿ex?franquista va poder ser president del Govern espanyol, i un altre president de Galicia, quin problema hi ha?

 5. Castell de Ferro - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 13:38

  Ferran2 ¿te olvidaste de Pujol?

 6. jaumet - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 13:56

  Si Fraga fue ministro con Franco y luego se ‘transformó’ en demócrata, es normal que los nacionalistas de la otra orilla vean con buenos ojos ‘reciclar’ a algunos patriotas. Ya sabemos que los nacionalismos catalán y español tienen muchas cosas en comun, entre otras, muchas tragaderas a la hora de contar con gentuza entre sus filas.

 7. pau - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 18:19

  Perpinya no es el bressol «cuna» del que el nacionalistes,de quina nació?,denominen Catalunya Nort.Perpinyà es la capital de la Catalunya Nort.Que una persona que havia estat involucrada en la lluita armada defensi ara les seves idees per la via de la paraula y les urnes no crec que sigui criticable,mes aviat el contrari.

 8. un de tants - Lunes, 22 de febrero de 2010 a las 20:52

  Quan un grup de persones volen fer-se sentir, tallen la Diagonal, la Ronda de Dalt o l’autopista.
  Si ho fan la plaça Sant Jaume o la plaça Lesseps, tenen poques possibilitats de sortir als mitjans de comunicació.
  Això és el mateix que va passar amb Terra Lliure. A finals del anys 70 l’independentisme català tenia un suport molt minoritari.
  Els membres d’Estat Català (primera organització clarament independentista) havien mort a la guerra civil, II guerra mundial (sobretot al si de la Resistència francesa), i molts d’altres a l’exili de Mèxic, Cuba, Argentina, etc…
  Calia fer propaganda de l’alliberament nacional per l’únic mitja que podia donar-nos veu i presència als mitjans: La lluita armada.
  Des del primer moment es va tenir molt clar que aquesta lluita era per fer soroll, sense morts, només un element propagandístic.
  L’any 1991 Terra Lliure va fer una roda de premsa, Encapçalada per Pere Bascompte, comunicant que els objectius ja eren acomplerts, fer arribar la causa independentista a tot el poble. Es per això que va comunicar la fi de l’organització.
  Actualment estem recollint els seus fruits.
  Gràcies a gent com Jordi Vera estem on estem, Gràcies Jordi!
  Visca la Terra Lliure!

 9. mallorquin - Martes, 23 de febrero de 2010 a las 09:27

  ¿Porqué no se ha censurado el comentario del terrorista hijo de la gran puta de un de tants?

 10. un de tants - Martes, 23 de febrero de 2010 a las 21:22

  Mallorquin,
  El fet d’esser un Guardia Civil de Valladoliz destinat a Mallorca, no et fa esser mallorquí, ho pots entendre?
  Pots entendre que un funcionari de Pekin no es ben vist al Tibet?
  Has pensat mai de retornar a casa teva?

 11. Castell de Ferro - Martes, 23 de febrero de 2010 a las 21:53

  ¿Y tú un de tants te pensaste volver a tu tibet catalán, a Vich o a Rupit i Pruit?

 12. RapCatalà - Lunes, 5 de septiembre de 2011 a las 19:48

  Mallorquin, primer deprén la llengua del que t´acolleix i depsrés parla. Si no, pots anarte´n a treballar a paísos on sols es parla castellà com Guatemala o Guinea.

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.