Cataluña

TV3 mantiene el veto al español

La televisión autonómica corta la retransmisión en directo cuando el portavoz de la Generalidad, Francesc Homs, se dispone a responder en castellano.

Redacción
Viernes, 1 de julio de 2011 | 10:04

El canal de información de Televisión de Cataluña, 3/24, continúa con su censura a las respuestas en castellano durante las ruedas de prensa posteriores a la reunión semanal del Consejo Ejecutivo de la Generalidad.

Como ya es costumbre (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 y 9), este martes, tras 45 minutos de retransmisión en directo y sin interrupción de la intervención del portavoz de la Generalidad, Francesc Homs, la televisión autonómica ha interrumpido su emisión justo en el momento en que este procedía a responder en castellano a las preguntas de los periodistas.

Temas: ,

24 Comments en “TV3 mantiene el veto al español”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. Jovellanos - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 10:28

  Solo faltaria que la unica televisión en catalán emitiera tambien en castellano, ya seria el colmo.

 2. Marc - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 10:34

  Espanyols: si no us agrada el nostre país foteu el camp!

 3. El Crostó - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 10:41

  És la campanya més grotesca que he vist mai, si no us conegués em semblaria un gag del Polònia.

 4. reset - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 11:16

  Marc,
  yo estoy en mi país. ¿Por qué no te largas tú? Viviríamos mucho mejor.

 5. Ivan - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 11:18

  A este canal no le preocupa el haber tenido en todo el 2010 un porcentaje de Share del 1,1% (fuente Idecat, o sea que seguro mucho menos) ya que «trabaja» con dinero publico, dinero de todos y el unico idioma que hablamos todos es el español ¿quiza si dieran mas noticias en español subiria la audiencia?
  Pero esto a los «responsables» les da igual porque si hace falta dinero ….. pues se pone «MAS» y ya esta.
  Por eso yo me voy a limitar a pedir el cierre inmediato de este ruinoso canal, asi como Super3 y TV3CAT y los centros territoriales de TVE.
  Con Tv3 deberia bastar con que entrara algo de capital privado, pero privatizarla por completo no seria mala cosa.

 6. Volem pa amb oli. - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 12:20

  No renunciarem a la nostra parla, ni a la nostra identitat. Malgrat tota la propaganda que feu a la contra. Som i serem.

 7. Marc - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 12:26

  reset, per què no et fas un idem a veure si així se’t descarrega be el programa «cervell»…

 8. oooh - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 12:31

  »d’una banda» es castillano?? XD

 9. Guillermo - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 13:50

  Doncs jo penso que Catalunya es massa petita per a ser un pais, i massa gran per a ser un sanatori mental….

 10. reset - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 14:28

  Marc, yo al menos tengo ese programa, no como otros.

 11. Yomismo - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 15:41

  Sabeis cual es el problema señores?

  Que en cataluña lo que está en español se quiere pasar al catalán como sea, y lo que no se puede de ninguna manera tenerlo sólo en catalán lo piden bilingüe. Bien, es el momento de reclamar exactamente lo mismo, claro que eso sería un «renunciar a…», verdad? Pues no, señores, ahi se siente. Se siente porque pedir defender tus derechos y pedir una España plural y aquí tratar de crear un pequeño imperio ideológica y lingüísticamente puro, es tan despreciable como el cinismo de la gente que lo defiende. Debeis acostumbraros a entender ya, en pleno siglo XXI, que no todos los traspasos, y todas las normalizaciones y cambios, son unidireccionales, y debeis empezar a respetar la pluralidad si quereis un respeto para vosotrs, no escudandose en el estúpido victimismo de los que ocurrió hace tantos años que muchos ni estábamos en aquella época. Vivid el presente y adaptaros a la realidad, o lo tendreis que acabar haciendo a marchas forzadas en el futuro.

 12. Pau - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 20:23

  Després de 3/4 d,hora de retransmetre en directe al sr. Homs,potser ja era hora de tallar-lo.
  El que em sorprèn es que gent tan al.lèrgica al català aguantin tanta estona sentint-lo, només per saber si surt quan el conseller parla en castellà.
  De totes maneres com que la mateixa notícia surt cada setmana trobo que es pur masoquisme escoltar el «rollo» del conseller només per poder criticar TV3,sino us cal cap motiu per fer-ho!.La seva sola existència us molesta.

 13. juanmacego - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 20:52

  tv3 SE ESTA GANANDO QUE CON LA CRISIS ESTAS CENSURAS TENGA QUE CERRAR COMO OTRAS TV ESTÁN HACIENDO.

  DIA LLEGARA QUE EL QUE NO CUMPLA LA LEY TENDRA QUE PAGAR POR ELLO.

 14. Pau - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 21:34

  Juanmacego:No sabia que hi hagués cap llei que obligui a retransmetre les respostes en castellà del sr. conseller.

 15. el polaco cabreado - Viernes, 1 de julio de 2011 a las 22:02

  com perdeu el temps voleu que es declari la independencia amb tres hores TANQUE TV3 i els seu canals i podras vuere la mala llet que tenim els catalans a que no ni ian prous ni per demanarlo vinc us reto cs-anos

 16. Luis - Sábado, 2 de julio de 2011 a las 10:37

  Marc, Catalunya es la nostra comunitat autonoma. Si a tu no t’agrada el nostre pais, Espanya, fot el camp tu, pero no t’inventis païssos si us plau!

 17. Bonyem - Sábado, 2 de julio de 2011 a las 14:17

  Tot i que s’ha de reconèixer que alguns del seus programes son de molta qualitat, TV3 es la principal eina propagandistica del nacionalisme o pseudo-imperialisme català. La seva missió es rentar el cervell dels catalans de forma subtil i progressiva, creant una realitat mental que permeti als grups de poder locals portar a la població cap a on volen. Es un tema molt complex, pero el pas 1 es eliminar a idea de que som Espanyols. El 2on pas es programar-nos amb la idea de que en realitt Catalunya sempre ha estat un estat y que «els Espanyols» son gent dolenta que odia Catalunya,

 18. anto33 - Sábado, 2 de julio de 2011 a las 17:51

  NO SE TRATA DE EMITIR EN CASTELLANO.IGNORANTES,SINO DE QUE SI PUIG CONTESTA EN CASTELLANO QUE TAMBIÉN SE EMITA ESA RESPUESTA.

 19. Rauric - Sábado, 2 de julio de 2011 a las 18:11

  Els qui els molesta la televisió en català no cal que la mirin, hi ha avui dia molts altres canals de televisió.

 20. Rauric - Sábado, 2 de julio de 2011 a las 18:12

  Els catalans també paguem la televisió espanyola i no ens queixem pas de que tota estigui en una sola llengua castellana.

 21. Buitre - Domingo, 3 de julio de 2011 a las 22:14

  No n’hi ha cap imbècil que escolte TV3 parlant no mes espanyol. Qui sintonisa TV3, coneix les dos formes de parlar: Espanyol i català. ¿ De que teniu por ? Respecteu que hi ha gent que no mes parla espanyol i a lo millor te cap cosa interessant que dir. Lo correcte, seria donar prioritat al acte d’entèndre-mos, i quan siga necessari recórrer al espanyol sense tindre problemes. ¿Tanta dificultat te ?

 22. m33 - Lunes, 4 de julio de 2011 a las 00:06

  anto33
  Ja saps que significa el 33???

 23. jaume - Lunes, 4 de julio de 2011 a las 01:23

  tv3 fou creada com a eina de normalització lingüística a Catalunya, per una Llei aprovada al Parlament de Catalunya pels diputats elegits democràticament pels electors catalans que van tenir interès a anar a votar.
  De canals en espanyol n’hi ha 50 vegades més que en català, qui vulgui els pot mirar. Els catalans també paguem tve, tve2, canal 34 horas, teledeporte, clan, etc, i si no volem no ens els mirem i si un dia volem, ens els mirem.
  No sé quina conya marinera teniu aquesta colla de nacionalistes espanyols instal.lats a Catalunya en fer-nos creure que tv3 i els canals de la CCRTV són una imposició dictatorial. Recordo que per llei tots els canals espanyols (públics i privats) que emetin a Catalunya han de tenir un % significatiu d’hores d’emissió en català, i tret de tv2 (que és pública), res de res i aquí ningú aixeca la veu dient allò de que «la llei està per a complir-se»; ara bé, amb el català sí, tots aquests flipats la hi teniu botada, fins i tot algun de vosaltres afirma que es tracta d’un dialecte, quin patetisme filofranquista!
  Us penseu que ens posarem a tremolar??
  Defensarem la nostra llengua fins al final, no ho dubteu, els vostres escopits es desintegren en tocar la nostra pell.

 24. Ari - Lunes, 4 de julio de 2011 a las 17:27

  quins collons que teniu!!!! Us monteu uns follons que no existeixen… si s’ha tallat la retransmissió no és perque parles en castellà ni per censura, és de sentit comú que les notícies tenen una durada, no es pot retransmetre una entrevista en la seva totalitat, i es talla quan ja s’ha dit el que es volia, punt, no cal liarla tant, crec jo.
  És patètic que existeixin pàgines web tan ridícules com aquesta, això no és informació ni és res, és solament un medi per fomentar la violència i kl’odi entre catalunya i espanya, res més. ON ha quedat el respecte???

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.