Cataluña

Pilar Rahola: «Albert Rivera es un político que se ha especializado en su lucha contra el catalán»

La filóloga carga contra el líder de Ciudadanos por su participación como jurado en un concurso de televisión sobre oratoria.

Redacción
Domingo, 20 de noviembre de 2011 | 11:37

La filóloga Pilar Rahola, colaboradora habitual en diversos medios de comunicación, ha criticado este sábado la participación del diputado autonómico de Cataluña y presidente de Ciudadanos, Albert Rivera, como jurado de un concurso de televisión sobre oratoria -titulado El comecocos– que este lunes empieza a emitir la cadena Cuatro.

Durante una entrevista realizada en el programa La Noria de Telecinco a la periodista Mercedes Milá, que también será jurado junto a Rivera, Rahola ha acusado al líder de Ciudadanos de llevar a cabo una «batalla contra el catalán»:

«A mí me sorprende que pongáis de jurado a un político en activo y, sobre todo, que en un programa que lo que va es a defender la dialéctica y la palabra, a un político que se ha especializado en su lucha contra un idioma. […] No me gusta. […] Su batalla contra el catalán es la que le ha convertido en político del Parlamento [autonómico] de Cataluña. Ha convertido esto en un debate político».

Milá, en cambio, ha defendido a Rivera, asegurando que «él habla catalán todo el rato». Y el presentador del programa, Jordi González, ha recordado que «Albert Rivera fue campeón de oratoria en la universidad y es un tío que ha despuntado en el panorama político catalán también por su oratoria». «A mí me parece bien que este señor esté ahí», ha añadido.

El propio Rivera ha respondido a Rahola desde su cuenta de Twitter, acusándola de mentir ‘deliberadamente’. ‘Lo único que le preocupa a Pilar Rahola es que yo esté de jurado en un programa de oratoria a nivel nacional. Ladran, luego cabalgamos…‘, se ha defendido.

Temas: , , , ,

69 Comments en “Pilar Rahola: «Albert Rivera es un político que se ha especializado en su lucha contra el catalán»”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. m33 - Martes, 22 de noviembre de 2011 a las 10:48

  lia-lianta,

  … perquè no m’has vist a mi…

 2. Saturio - Martes, 22 de noviembre de 2011 a las 11:47

  Rahola como siempre a piñón fijo, eres demagoga y sectaria, solo destilas hipocresía y odio Albert es tan catalán o mas que tu, ni una vez se ha metido contra el catalán, ya te gustaría a ti ser tan integra como el

 3. vito - Martes, 22 de noviembre de 2011 a las 12:48

  «Ante tal impureza de sangre en ascendientes y descendientes qué otro remedio que fingirse más furibundamente antiespañola »

  No m’acostumaré mai a l’horrible etnicisme dels nacionalistes espanyols.

  Els seus discursos sobre «híbrids», «impuresa de sang», i la resta de bajanades, ens provoca una perplexitat que després es converteix en repugnància.

 4. Sedanolloc - Martes, 22 de noviembre de 2011 a las 20:19

  Psst, vito… Aquí ningú no està fent discursos sobre la impuresa de sang. Els que parlen d’aquests discursos no els estan fent seus, al contrari, els atribueixen als nacionalistes. En tot cas tindria sentit que diguesis «no, no és veritat que els nacionalistes siguin etnicistes» (seria discutible). Però que acusis els altres d’etnicistes és pixar totalment fora de lloc. Aquí no hi ha un sol comentari «espanyolista» que defensi o justifiqui l’etnicisme.

  Però tot això ja ho saps, oi? Només estàs fent demagògia barata, a veure si cola.

 5. m33 - Martes, 22 de noviembre de 2011 a las 21:33

  Home, ja tenim per aquí el xarnegot/ejpanyolot de Noetsdenlloc…

 6. Sedanolloc - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 01:37

  Ho veus, vito? Pots comprovar perfectament qui són aquí els etnicistes furibunds. Mira els amables qualificatius que em dedica m33. Demostren un etnicisme absolut i propi de la dreta més xenòfoba i extrema. Gràcies, m33, per la demostració. Pots marxar, si vols.

 7. vito - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 08:29

  «Aquí ningú no està fent discursos sobre la impuresa de sang»

  És mentida. I tant que n’està fent aquella que parla dels origes del cognom o de la parella de la Rahola per atacar-la. És senzillament repugnant.

  «al contrari, els atribueixen als nacionalistes»
  I un bé negre. Tots sabem la inquina que li tenen a Montilla, «el renegado», la mateixa colla de miserables etnicistes.

  «Aquí no hi ha un sol comentari “espanyolista” que defensi o justifiqui l’etnicisme.»
  No té res d’extrany que els que esteu convençuts que la «Catalunya real» és de C’s, no sigueu capaços de veure els fems de l’etnicisme espanyol que embruta aquestes pàgines.
  Quina obsessió tan repugnant pels cognoms!!!

 8. vito - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 08:31

  «els atribueixen als nacionalistes»

  Per cert. A qui? A Carretero? A López-Tena?

  Sou la vergonya d’Europa

 9. Sedanolloc - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 10:08

  Vito, veig que és inútil intentar que entenguis res. El teu fanatisme t’ofusca massa. I el pitjor és que no te n’adones de que tu mateix practiques un etnicisme flagrant quan dius, per exemple, que els espanyols «sou la vergonya d’Europa». El nacionalisme és profundament racista, des dels seus orígens.

  A Montilla el criticaven molt més pel seu cognom i el seu accent els catalanistes que no els espanyolistes.

  Mira si en sou d’etnicistes, que distingiu entre «botiflers» i «xarnegos». Si no fossiu etnicistes, no tindríeu insults diferents segons l’origen de la persona (bé, de fet no insultaríeu la gent pels seus sentiments nacionals, però la vostra proverbial mala educació és un altre tema).

 10. m33 - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 10:59

  Noetsdenlloc,

  No tens ni fava. Xarnegot es un terme cultural no ètnic, hi ha molts catalans d’origen espanyol (la gran majoria) que defensen Catalunya i se’n senten (malgrat no siguin independentistes, ni parlin català), aquests no son xarnegots.
  Els xarnegots son els inadaptats culturals com tu (per molt que escriguis català correctament).
  Respecte a botifler, vol dir traïdor, i així s’anomenaven ells mateixos a la Guerra de Succesió (com veus, res ètnic).
  Els únics etnicistes sou els ejpanyolots quan parleu del cognoms d’alguns independentistes (que si en López Tena, que si Carod), això si que es nacionalisme ètnic.

 11. Sedanolloc - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 11:48

  m33

  «Xarnegot es un terme cultural no ètnic»

  Segur? Llavors per què és un terme que s’aplica NOMÉS a persones d’origen castellà? I per què botifler és un terme que s’aplica NOMÉS a persones d’origen català?

  Per cert, et repto a que trobis UN SOL comentari meu on parli dels cognoms dels independentistes.

  Com pots comprovar, passo molt dels teus insults infantils. No em coneixes. No saps res de la meva vida. I, pels teus missatges, queda palès que aquí l’únic inadaptat ets tu, que estàs ple de ràbia i d’odi envers la societat que t’envolta.

 12. m33 - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 12:45

  Noetsdenlloc,

  No fotis trampes…
  A la segona guerra mundial, els francesos diferenciaven entre botxes i col·laboracionistes, i, lògicament, era per una qüestió d’origen, o no?
  Un apanyò mai podrà ser un botifler, es obvi, o no?

 13. vito - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 13:46

  «quan dius, per exemple, que els espanyols “sou la vergonya d’Europa”.

  És mentida. Jo mai m’he referit als espanyols com la vergonya d’Europa. Ho sou els nacionalistes espanyols que preteneu sotmetre la voluntat democràtica dels catalans a la vostra ridícula concepció ètnica d’un estat on els catalans som una «molèstia».

 14. vito - Miércoles, 23 de noviembre de 2011 a las 13:51

  «A Montilla el criticaven molt més pel seu cognom i el seu accent els catalanistes que no els espanyolistes. »

  És una questió de percepció. A vosté li semblaria que els «catalanistes» el criticaven molt. Però la realitat és que va ser president gràcies als vots d’ERC.

  I la realitat és que en aquest pamflet, les crítiques a Montilla no venien dels que defensem el dret dels catalans a no deixar-se trepitjar pel miserable nacionalisme espanyol, sino dels que estan convençuts que els seus cognoms «más españoles que el Cid» el feien responsable de traïdoria per defensar els drets dels catalans.

  «la vostra proverbial mala educació és un altre tema»

  Que aixó m’ho digui algú que escriu des del pamflet del Cañas, no deixa de ser un sarcasme. Algun dia us avergonyireu de tenir elements així a les vostres «files».

 15. maria - Jueves, 24 de noviembre de 2011 a las 22:44

  Pobrecilla la Rahola, se ve que le rezuma la envidia por todos los poros de su piel. Ja,jajaja. Me da pena.
  Ahora bien, lo que más me ha gustado es la retranca de Mercedes Milà. Dice: «dame caña anda»
  «ayayayayaayayyy», «probe» Pilar, se ha quedao trasnochada, jajajajaja.
  Me produce pena y risa a la vez. No hay nada más triste que ser un payaso , payasa en este caso, sin querer serlo.
  jajajajajaja

 16. m33 - Sábado, 26 de noviembre de 2011 a las 17:16

  Noetsdenlloc,

  I tant que et conec, ets el típic ejpanyolot inadaptat i amb complex d’inferioritat que viu a casa nostre, i que a sobre, es creu d’esquerres i molt liberal perquè va en contra de la inmersió.

 17. joan - Domingo, 27 de noviembre de 2011 a las 06:01

  La Pilar Rahola hauria d’afegir que Ciutadans és el gran bluff de la democràcia. Un partit que només treu tres diputats al Parlament de Catalunya i no es presenta a les Generals és un partit que ha fracassat en l’intent de voler anar contra un projecte de país que guanya elecció rera elecció senyors. Un milio de vots a Ciu amb una participació, ara sí, de dos terços de la població que amb la crisi que va caient està molt bé. El projecte nacional català va endavant i el vostre, l’ espanyol a Catalunya, ha fracassat estrepitosament. Ara si us voleu apuntar el 750.000 vots del PP allà vosaltres. No són vostres. I pel que fa al bilingüisme, sóc JO bilingue i trilingue i no vosaltres que només voleu l’ ESPANYOL. Ens acuseu d’un fet que només el practiqueu vosaltres.

 18. NOMBRE - Lunes, 13 de febrero de 2012 a las 15:22

  PILAR RAHOLA, TE ODIAMOS CADA VEZ MAS. VAYASE A MEAR A LA TV3, A TELE CINCO, ES SU CASA. TIENE USTED UN ABONO EN LA TELEMIERDA.

 19. NOMBRE - Lunes, 13 de febrero de 2012 a las 15:24

  LA CATALANOFOBIA AUMENTA, Y CADA VEZ MAS, SOBRE TODO EN LA COMUNIDAD VALENCIANA. DE TODAS MANERAS NUNCA VAMOS A TENER UN PLAN HIDROLOGICO NACIONAL, NI CON LOS DEL PSOE, NI CON LOS DEL PARTIDO POPULAR. CADA VEZ MAS GENTE ODIA A ESCOLA VALENCIANA, CON SU VARIEDAD DE LA LENGUA CATALANA, Y LA CREU DE SANT JORDI, QUE SE VAYAN A PASTAR.
  ESE VIEJO PROYECTO DE LA SEGUNDA REPUBLICA, EL PLAN HIDROLOGICO NACIONAL, NUNCA SE VA A LLEVAR A CABO.
  ¿PARA QUE SIRVE ESCOLA VALENCIANA? PARA ENSEÑAR UN HIBRIDO, UNA MEZCLA DE VALENCIANO, CATALAN. NADIE HABLA EL VALENCIANO COMO ENSEÑA ESCOLA VALENCIANA.
  ES IMPOSIBLE APRENDER EL ESPAÑOL CORRECTAMENTE SEGUN LA ENSEÑANZA DE ESCOLA VALENCIANA.

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.