Cataluña

«TV3 es una televisión ideológica, es una televisión para los nacionalistas»

[&hellip

Redacción
Martes, 7 de febrero de 2012 | 10:16

Juan Carlos Girauta, periodista y escritor, en declaraciones a Periodista Digital después de anunciar que no volverá a ser tertuliano de TV3:

«Es de justicia que se sepa cuánto cobra [Mònica] Terribas. [Ha convertido la televisión pública autonómica de Cataluña en] un comando de ERC. […] TV3 es una televisión ideológica, es una televisión para los nacionalistas».

Temas: , ,

108 Comments en “«TV3 es una televisión ideológica, es una televisión para los nacionalistas»”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. amigo de catetonio is one asshole - Viernes, 10 de febrero de 2012 a las 16:46

  TV3 es un truño de tele carisímo,que sirve para propagar ese virus letárgico,soporífero y realmente coñazo que es el catetonismo carolingio.Aún recuerdo como de buena mañana ,aquel programa de tv3:el decorado de color blanco, como si estuvieran en un hospital, y luego el gordo,resabiado y afectado presentador,oficiando de operador de aquél quirofano mañanero de los delirios catalanistas,y luego una de aquellas tertulianas,como una gargola de manos cortas y peludas y vello en la barbilla,una agustina de aragón del catetonismos.Un programa hecho con frikis,hablado por frikis,pero creyendo que no lo son.Qué es el pesc?,sino la versión friki del fki pesoe,qué es catetonia?,sino la versión friki y egolatra de españa.

 2. @Arriba Espanya! ¿Y tú de donde te has escapado? a sí, de Racocatalà.. Ya se nota ya, tienes todos los topicazos del típico independentista catalán, jajajaja

 3. @MADRIT EN TÉ LA CULPA dices «No és que un 14% veiem TV3, és que un 70%-80% o potser 90% d’espectadors la veiem en diferent mesura. Uns la veuen tot el dia i altres la veiem potser un 50% del temps i altres només programes determinats.»
  JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA, sigue soñando! Quizá seáis un 100% de los catalanes que la veáis, no me hagas reír…

 4. Valencianet - Sábado, 11 de febrero de 2012 a las 11:26

  ACPV i la Plataforma Sensesenyal_cs presenten la manifestació en favor de TV3 del 18 de febrer a Castelló de la Plana dijous, 2 de febrer de 2012 14:00

  Els convocants es congratulen de l’aprovació per unanimitat per part de la Diputació d’una declaració que insta el govern central a donar suport al projecte de llei de “Televisió sense fronteres”

  Acció Cultural i la plataforma Sense Senyal han presentat a la Llotja del Cànem la manifestació que organitzen en favor del retorn del senyal de TV3, i que tindrà lloc a Castelló de la Plana el proper dissabte, dia 18. La manifestació eixirà a les 18 hores des de la Plaça de la Independència (La Farola), i recorrerà els carrers cèntrics de la ciutat fins arribar a la plaça Major.

  La roda de premsa ha estat protagonitzada per l’escriptor Joan Francesc Mira, membre de la Junta Directiva d’Acció Cultural; l’actor de l’Alqueria Blanca, Josep Manuel Cassany; el cantant del grup Obrint Pas, Xavi Sarrià; el secretari d’Acció Cultural, Toni Gisbert; i els castellonencs Maria Nebot i Toni Vizcarro, de la plataforma Sense Senyal.

  Gisbert ha remarcat les dues vies obertes per al retorn del senyal de TV3: per una banda, la via judicial, ja que Acció Cultural té recorreguda al Suprem “l’ordre de tancament donada per la Generalitat de Camps, ja que entenem que no tenia competències per intervenir en una freqüència televisiva que no li havia estat atorgada”; i per l’altra, i com a via principal, l’aprovació al Congrés dels Diputats de la Iniciativa Legislativa Popular, que va aplegar més de 650.000 signatures i va ser aprobada la seua admissió a tràmit, amb la qual cosa ha esdevingut projecte de llei. En aquest sentit, ha destacat la importància de l’aprovació per unanimitat en la Diputació de Castelló d’una moció sobre el tema, que acorda:

  “Primer: Instar el Govern central a donar suport al projecte de llei impulsat per la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres”, per tal de garantir les emissions de totes les televisions realitzades totalment o parcial en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini lingüístic.
  Segon: Instar el Consell a arribar a un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya pel que fa a les emissions de TV3 i els altres Canals públics catalans i Canal 9 i la resta de canals públics valencians, que permeta que tots siguen rebuts en el conjunt del territorio valencià i català”.

  Acció Cultural està fent arribar aquesta moció al conjunt dels ajuntaments valencians, per a la seua aprovació.

  Més enllà d’aquest suport institucional, Acció Cultural i Sense Senyal pensen que, en acomplir-se l’any del tancament, cal també reiterar el suport popular a aquesta reivindicació, i per això han convocat una manifestació que tindrà lloc a Castelló el dissabte 18 de febrer, aniversari del tancament, i que eixirà des de la Plaça de la Independència (La Farola) a les 18 hores, per recorrer els carrers cèntrics de la ciutat, fins arribar a la plaça Major.

  Convocatòria PDF

  La Diputació de Castelló demana al govern espanyol que aprobe el projecte de llei Televisio sense Fronteres per unanimitat –

  MOCIÓ APROVADA PER LA DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ EL 31 DE GENER DE 2012
  EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

  La Constitució Espanyola estableix en l’article 3 el principi de protecció del pluralisme
  lingüístic. L’apartat tercer d’aquest precepte conté un mandat dirigit al conjunt dels poders
  públics de l’Estat d’especial respecte i protecció de les distintes llengües i modalitats
  lingüístiques que conformen el patrimoni cultural comú. D’una manera més específica, l’article
  20, apartat tercer, del text constitucional exigeix que en l’accés dels grups socials i polítics
  més significatius als mitjans de comunicació dependents dels ens públics es respecte el
  pluralisme de la societat i de les diverses llengües d’Espanya. Aquesta última previsió posa de
  manifest la singular rellevància dels mitjans de comunicació audiovisual a l’hora de promoure i
  difondre el plurilingüisme.

  Un fet normatiu rellevant en aquest àmbit és la ratificació l’any 2001 per part de l’Estat
  espanyol de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, la qual estableix
  obligacions específiques de protecció d’aquestes llengües en l’àmbit dels mitjans de
  comunicació. L’article 11 de la Carta, que estableix les obligacions de les Parts respecte dels
  Mitjans de comunicació, disposa en l’apartat segon que: Les parts es comprometen a garantir
  la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una
  llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària, i a no
  oposar-se a la retransmissió d’emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en aquesta
  llengua.

  Segons que han assenyalat els organismes del Consell d’Europa, aquest compromís
  comporta no sols eliminar obstacles, sinó també adoptar mesures positives dirigides a garantir
  la llibertat de recepció directa de les emissions de televisió entre territoris veïns on es fa servir
  una llengua regional o minoritària en una forma idèntica o pròxima (Explanatory Report to the
  European Charter for Regional or Minority Languages, paràgraf 11).

  Malgrat tota aquesta legislació i normativa, les emissions de TV3 i de la resta de canals
  públics catalans al País Valencià han patit contínuament entrebancs per part dels poders
  públics. A dia d’avui, i malgrat les mobilitzacions ciutadanes i, fins i tot, malgrat el fet que
  moltes institucions, entre elles l’Ajuntament de Castelló i la Diputació de Castelló, en l’acord
  de febrer de 2011, s’hagen pronunciat favorables a que les emissions de la TV3 al País
  Valencià es restablisquen, continua sense poder veure’s la TV3 al nostre territori. Continua,
  doncs, vigent aquesta reivindicació, com ho demostra el fet que s’haja convocat una
  mobilització ciutadana per a aquest proper 18 de febrer.

  És per tot açò que la Diputació acorda:

  Primer: Instar al Govern central a donar suport al projecte de llei impulsat per la Iniciativa
  Legislativa Popular ‘Televisió Sense Fronteres’ per tal de garantir les emissions de totes les
  televisions realitzades total o parcialment en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini
  lingüístic.

  Segon: Instar el Consell a arribar a un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya
  pel que fa a les emissions de TV3 i els altres canals públics catalans i Canal 9 i la resta de
  canals públics valencians, que permeta que tots siguen rebuts en el conjunt del terrirtori
  valencià i català.

  Castelló de la Plana, 31 de gener de 2012

 5. bony - Sábado, 11 de febrero de 2012 a las 16:42

  No se de que se sorprende este hombre. Hace ya años que es sabido que TV3 es una herramienta de la propaganda indepdentista nacionalista, que combina programas de calidad, con continuos mensajes «subliminales» de adoctrinamiento político. El hecho de que las sra. Terribas, declaradamente independentista, dirija la cadena lo dice todo. El problema es que esa cadena la pagamos todos los catalanes no solo los nacionalistas, en cambio solo representa un 40% de los catalanes.

 6. FRAN_bcn - Sábado, 11 de febrero de 2012 a las 19:31

  Hola, us comento que no sóc indepe ni espanyolista, però em reventa llegir bajanades d’individus «acomplexats». TV3 té programes pels gustos de tothom, culturals, pelis debats etc. Serà que la majoria de canals són genials?? no fotem home !! si sintonitzes qualsevol canal NACIONAL si sembla GARRULANDIA o tipus INTERECONOMIA, canals d’extrema dreta que mes que informar, manipulen?? us convido a estar una estona davant i us gafa mal de panxa…
  au salut !!!·

 7. Bony - Lunes, 13 de febrero de 2012 a las 21:56

  FRAN_bcn: Reconèixer que TV3 ( començant per la seva directiva declaradament independenitsta ) es un medi de propaganada nacionalista i independentista no és ser acomplexat . Els continguts són bons, però sovint tenen una clara intencionalitat. Que TV3 sigui nacionalista i indepednetista no implica que Interoconomia o Tele 5 siguin televisions de qualitat. No confonguis les coses.

 8. lourdes - Jueves, 16 de febrero de 2012 a las 02:41

  Aixxxx Señor Juan Carlos Girauta, que se le ve el plumero¡¡¡¡¡¡ quanto dinero a pedido de más¡¡¡ porque no me diga usted que ha ido a las tertulias por el bien al arte¡¡¡ y ahora va, a según que comentarios he leido lamentables, sepan ustedes, que Tv3 es decir TVC es una de las cadenas, por no decir más variada en todo los sentidos. la unica que no se dedica A LA TELE BASURA, con amplia programación cultura. La única que en sus telediarios, no tiene una informacion partidista, cosa que seamos realista TVE , TELE 5 SEXTA I SEXTA se les ve el plumero. PARA CUANDO UNA TELEVISON ESTATAL PUBLICA O PRIVADA SIN TELEBASURA, GRAN HERMANO &CIA, o es que a la ciudadania española, solo le interesa ver lo que hace el vecino. Harta de como en horario semi infantil tele 5 y demás cadenas ponen programas tipo Mujeres y hombre y lo que siga. o de buena ley¡¡¡ esta es la tele que quieren que vean nuestros hijos¡¡¡¡ porque es solo TV3 Y CANAL 33 tienen frajas especificas CADA DIA de horario infantil. Y lo más bueno es cuando ponen CINE FAMILIAR¡¡¡….. LA MATANZA DE TEXAS . ole sus webos. VIVA LA TELEVISION ESPAÑOLA, ASI DA GUSTO

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.