España

Oriol Pujol pudo ser ‘connivente’ de los negocios de Dorribo en Cataluña

El fiscal jefe de Lugo describe una ampliación de inculpaciones relativa al posible tráfico de influencias en una concesión sanitaria de Cataluña, ‘en cuya trama’ se identifica al portavoz de CiU en el Parlamento autonómico.

Redacción
Martes, 13 de marzo de 2012 | 10:35

La ramificación catalana del caso Campeón no solo ha salpicado al PSC. El levantamiento del secreto en el Tribunal Supremo ha permitido acceder a unas alegaciones del fiscal relacionadas con la imputación de José Blanco (PSOE), ex ministro de Fomento, en las que se refiere una investigación a Oriol Pujol Ferrusola, número dos de Convergència Democràtica de Catalunya e hijo de Jordi Pujol, a raíz de las gestiones para otorgar a Jorge Dorribo y sus socios una concesión sanitaria en Cataluña.

A la investigación del juzgado de Lugo sobre los manejos de las sociedades de Dorribo en Galicia y la del Tribunal Supremo sobre Blanco, así como la causa abierta en un juzgado de Andorra, hay que añadir ahora una vertiente catalana que también puede implicar a políticos de la Comunidad, según ha recogido La Voz de Galicia.

El fiscal jefe de Lugo, Javier Rey, describe una ampliación de inculpaciones relativa al posible tráfico de influencias en una concesión sanitaria de Cataluña, ‘en cuya trama se llegó a la identificación como connivente de Oriol Pujol Ferrusola’. La Fiscalía detalla que Laboratorios Nupel y el entramado de sociedades de Dorribo mantenían ‘relaciones y tratos’ con la Generalidad a través de varias personas ‘con responsabilidades públicas’, entre los que se menciona a Sergi Alsina Jiménez, Sergi Pastor Colldeforns y Marta Rodríguez.

Desembarcar la farmacéutica en Cataluña

Las sociedades del empresario imputado Dorribo, según relata el fiscal, estaban materializando distintos proyectos empresariales que incluían ‘la constitución de una mercantil con los dos políticos catalanes dirigida a la obtención de la concesión para la introducción en el ámbito de la sanidad de tal Comunidad Autónoma de la distribución farmacéutica‘. En un escrito para justificar la intervención de las llamadas a Sergi Pastor y Sergi Alsina, la jueza refiere ‘negociaciones tendentes a la obtención fraudulenta de una concesión administrativa’.

El fiscal, por su parte, menciona también un posible delito de tráfico de influencias ‘en la obtención de la concesión de los servicios de ITV en Cataluña con la mercantil alemana Tuv Rheinland por parte de Sergi Pastor, objeto de posterior inhibición’, en referencia a que fue remitida a un juzgado de Cataluña.

Temas: , , ,

9 Comments en “Oriol Pujol pudo ser ‘connivente’ de los negocios de Dorribo en Cataluña”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. LANCELOT - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 14:19

  El granero está lleno de ratas………

 2. Internacional - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 14:58

  Toma ya! Resulta que el hijo aprendió bien del padre banquero catalán.

 3. Hispán de Galias - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 16:15

  Pues claro ya se sabe … A tal palo tal astilla…o como dicen los franceses … La manzana no ha caído lejos del árbol

 4. Sostres dixit - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 16:51

  25 milions d’euros

  El diari El País publicava ahir les xifres que de TV3 cobra cada productora i vet aquí que, en una mica més d’un any, la suma de diners que han rebut les empreses de diferents accionistes, columnistes i directors de l’Ara arriba a 25 milions d’euros. Els programes són els que tothom sap: Polònia, Crackòvia, Alguna pregunta més, El Convidat, El gran dictat, etcètera. Les xifres són hiperbòliques.

  El que primer ens ha de fer reflexionar és que es tracta de programes i de presentadors que no vol ningú més, que no són al mercat, que cap cadena important no els reclama. En aquestes condicions, i en aquestes circumstàncies, és TV3 qui lliurement podria fixar els preus, uns preus a la baixa, perquè si aquests nois no treballessin a la televisió nacional de Catalunya no podrien treballar enlloc. Per tant, les astronòmiques xifres que tots ells cobren estan clarament fora de lloc, no estan justificades pel mercat i és ben bé que la directora de la casa ha decidit pagar-los perquè ella ha volgut una incomprensible quantitat de diners que no feia cap falta per tal de tenir-los treballant a TV3. D’això, a casa meva, se’n diu prevaricar.

  El segon motiu de reflexió, sempre al voltant d’aquest intencionat malbaratament de diner públic, té relació amb el preu que pot costar fer aquests programes. La productora de l’Alguna pregunta més, per exemple, propietat de l’Antoni Bassas i del Carles Capdevila, s’embutxaca 3,1 milions d’euros l’any. Si prenem en consideració que les imatges són gratuïtes, quin és el cost real de preparar aquest programa? Amb tres becaris editant imatges n’hi ha ben bé prou. 3,1 milions d’euros resulten ser un preu absolutament desorbitat, molt per damunt del que costa el producte. Com a mínim el 80 per cent d’aquests diners van a parar a la butxaca del Capdevila i del Bassas, que si no fos per TV3 es fotrien de gana i demanarien caritat a les cantonades.

  La productora del Toni Soler s’endú gairebé 13 milions d’euros l’any per fer les brometes del Polònia, un programa pèssim que sempre que ha intentat fer les Espanyes ha fracassat estrepitosament. El Toni Soler és un altre cas d’home que no cal fer cap esforç econòmic per retenir-lo perquè no el vol ningú ni ha estat mai capaç de guanyar-se la vida com ara sense mamar com un paràsit de la teta pública. A Antena 3 féu figa i de Telecinco no li han telefonat mai. No sé si els catalans són conscients que cada Polònia costa aproximadament, sempre segons El País, un quart de milió d’euro. No sé si coneixent aquesta xifra les brometes faran a partir d’ara tanta gràcia. El que sí sé és que qui veritablement es fa un tip de riure amb el Polònia és en Toni Soler, pensant en la pasta que ens aixeca a tots nosaltres, tan babaus. Quin tip de riure es deu fer, mentre els seus actorets fan l’imbècil i ensorren encara més el nivell del debat públic català.

  Cada vegada que sentis la temptació de riure-li una gràcia al Polònia pensa en el Soler i en la seva tropa fotent-se de tu, rient-se de tu a la cara i aixecant-te la camisa i la cartera sense cap escrúpol mentre tu que ets un pobre desgraciat t’empasses el seu paperot d’estrassa.

  Però de fons, encara n’hi ha que riuen molt més. Què tenen en comú el Bassas, el Soler, el Carles Capdevila, l’Albert Om o el Xavier Bosch? Què tenen en comú els 25 milions d’euros que cada any la Mònica Terribas manlleva de la caixa de TV3, que vol dir de la teva butxaca, per donar-los a les productores d’aquests senyors?

  El que tenen en comú és que tots ells són accionistes del diari Ara, i que l’exconseller Tresserras, quan encara era al poder, va idear, amb la complicitat de la Mònica Terribas, aquesta descarada estratègia per “blanquejar” diner públic a fi i efecte que els seus receptors el fessin servir per invertir-lo en un projecte suposadament privat: ni el Bassas, ni l’Om, ni el Bosch ni el Soler treballen enlloc més que a TV3, i per tant els diners que han posat a l’Ara els han tret directament de les nostres butxaques. En el fons, tots som accionistes de l’Ara, tu i jo som accionistes de l’Ara, perquè l’exageradíssima suma de diners amb què Mònica Terribas ha pagat aquests programes és ben nostra.

  El cercle es tanca quan sabem que al director Carles Capdevila, marit de l’Eva Piquer, que va jurar i perjurar que mai no escriuria a l’Ara mentre el seu marit en fos el director i que naturalment escriu a l’Ara tant com vol, ja sap que el proper mes de juny deixarà de ser director de l’Ara, i que en substitució, i per agrair-li els serveis prestats, hi posaran la Mònica Terribas, que ha estat, amb els nostres diners i gràcies a la nostra ingenuïtat, la principal patrocinadora del diari.

  La presa de pèl és escandalosa. La pantomima del diari privat és una farsa com poques n’hem vist mai. Bé, no arriba a ser tan grossa com els diners que el govern de Convergència, directament i indirectament dóna a La Vanguardia, però quasi. La senyora Terribas, que tant es fa la íntegra, té la camisa bruta i està utilitzant els diners de TV3 per satisfer assumptes personals i per assegurar-se un futur a la direcció de l’Ara. Jo diria que això també ve tipificat al Codi Penal.

  Personatges com el Xavier Bosch, que tan amics són de donar lliçons, accepten cobrar 5,2 milions d’euros l’any per aquell programa d’ortografia que presenta l’Òscar Dalmau i que no dic que sigui dolent, però sí que aquesta bossa de diners, no els val. El mateix Xavier Bosch que es va carregar l’Avui provocant amb el seu caprici que en fessin fora el Vicent Sanchis i que ens deixà d’herència el paquet invertit del Toni Cruanyes. El mateix Bosch que sempre abandona, que no dóna mai res, que tot el que toca ho taca o ho ensorra. Bosch, quina barra!

  Després diuen que Espanya ens roba, però els principals carteristes els tenim a casa: ens enganyen agitant la senyera i només pensen en arrambar. La pròxima vegada que els vegis pensa en el que cada més ens estan aixecant. Si encara et queden ganes de riure és que ets ben bé de la broma, xaval

 5. CATALONIA IS NOT SPAIN - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 16:54

  El portaveu del Govern, Francesc Homs, s’ha empipat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu després que li demanessin el capteniment de l’executiu sobre l’aparició en un document de la Fiscalia en el sumari del cas ‘Campeón’ del nom del secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, com a candidat de Dorribo per tractar d’obtenir favors a la sanitat catalana.

  «Amb els titulars es pot fer molt de mal»
  Homs demana «precisió» a la premsa a l’hora de tractar l’aparició d’Oriol Pujol en el sumari del cas ‘Campeón’

  «Vostè creu raonablement que el Govern pot tenir algun capteniment sobre aquest tema? Li contesto d’aquesta manera», ha dit. Homs ha afirmat que «amb els titulars es poden fer meravelles i es pot fer molt mal» i ha demanat «precisió» a l’hora de tractar aquest tipus d’assumptes.

  En aquest sentit, ha afegit que «si resulta que una persona que està investigada per la justícia es posa en boca seva el nom de qualsevol de vostès i automàticament vostès passen a ser sospitosos de vés a saber què, doncs escolti ja hem acabat tots». «I si després el Govern s’ha de posicionar sobre aquesta eventualitat, aleshores sí que ja ho podem deixar tot per liquidat», ha conclòs.

 6. CATALONIA IS NOT SPAIN - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 16:57

  i els «palanganeros» que s’ho creuen tot….

 7. CATALONIA IS NOT SPAIN - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 16:58

  en canvi aixó si que es veritat:

  El Govern veu «amb simpatia» l’Assemblea Nacional CatalanaHoms assegura que és un «senyal de perseverança de la societat civil per assolir la llibertat plena de Catalunya»

  Picada d’ull del govern de la Generalitat a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’organització que estructura l’independentisme civil per organitzar un referèndum d’independència el 2014 constituïda el passat dissabte. Aquest migdia en l’habitual roda de premsa després de la reunió de l’executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lloat la iniciativa.

  «El Govern veu amb simpatia aquesta iniciativa, com no podia ser d’una altra manera i com correspon a un govern que ha de veure amb simpatia en pro de llibertat de la nació catalana «, ha sentenciat Homs que no ha tancat la porta a coincidir en objectius. »

  De fet, Homs considera que l’ANC demostra la «vitalitat de la societat civil catalana» i «l’inconformisme davant la situació actual» de relacions amb Espanya. Així mateix l’ha posat com exemple de «la perseverança de la societat catalana davant l’objectiu de la llibertat plena de Catalunya».

 8. coccinella - Martes, 13 de marzo de 2012 a las 20:28

  Cierrabares

 9. jumocre - Martes, 20 de marzo de 2012 a las 20:11

  SEgur que l´Oriol Pujol esta pringat en lásumpte Campeon. Aquest no perd cap ocasió.

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.