54 Comments en “A Espanya ens pregunten com pot ser que vulguem marxar. Ells s’han de preguntar si fan prou perquè ens vulguem quedar”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. Miquel - Sábado, 2 de junio de 2012 a las 08:20

  Espanyols,… València, Catalunya i les Illes, no se’n van enlloc.
  Recordeu que és Espanya qui, tard o d’hora, s’ha hagut de retirar dels territoris colonitzats i espoliats… http://www.me.gov.ar/efeme/9dejulio/acta.html
  Adéu Espanya, adéu Espoli !

 2. Hispaniadeleste - Sábado, 2 de junio de 2012 a las 16:46

  Ni Cataluña se va,ni la mayoría de catalanes dejaremos de querer a nuestra variopinta patria, España.

 3. Lluis C - Domingo, 3 de junio de 2012 a las 12:45

  Hispaniadeleste – Sábado, 2 de junio de 2012 a las 16:46
  A aquesta «mayoría de catalanes» s’els-hi ha preguntat mai això?.
  o es que teniu por de preguntar-ho? (oficialment, es clar).
  I a tots aquells que teniu lo del «balance comercial» a la boca, només us he de dir que esteu mentint descaradament.
  Actualment, les empresen catalanes que sobreviuen a la crisi, és en molta part perque el seu producte es ven en exportacions.
  El mercat espanyol per a Catalunya represente solsament un 30%, exagerant molt. I d’aquest s’ha de restar el mercat interior català, o sigui que encara és menys.
  I el problema d’aquest mercat espanyol és que NO paga les factures, i quan ho fa, ho fa tard i malament.
  A més, com ha dit algú, tot està globalitzat, o sigui que parlar d’empreses «catalanes» o empreses «espanyoles», és quasi absurd.
  Les empreses, sobretot les grans, no són més que multinacionals, amb accionistes i seus a tot el món.
  I amb els «productes» passa el mateix. En un producte «acavat» hi han intervingut moltes «fàbriques» de diferents «paisos». Per exemple: la Materia prima pot ser d’un lloc, la elaboració de materials d’un altre, el disseny i fabricació de les peces en un altre, el muntatge del producte en un altre, i finalment la seva comercialització en un darrer pais.
  Algú em savría explicar a quin «lloc» es beneficia quan es compra aquest producte?.
  Al primer, al del mig, al final?

 4. vito - Lunes, 4 de junio de 2012 a las 18:15

  «Los alemanes tampoco dicen que España les roba. En cuanto al chollo, ya lo tenenos. ¿O te parecen poco 22 mil millones de euros -año 2010- de superavit comercial con España? si esto no es un chollo, ya me dirás que es»

  Els que als alemanys no els roba ningú. Ells decideixen qué fan amb els seus diners.
  Només a un nacionalista espanyol se li pot acudir que voler fer com els alemanys, que no ens mani ningú, és raó per qué ens titlli de «paràsits».

  A mi no m’interessa el que senti pels alemanys. El que li dic és que insultar als catalans per tenir superàvit comercial és una mostra de la baixesa moral a la que podeu arribar els anticatalans.

  Vagi, vagi a l’Alexdanderplatz de Berlin a cridar, «PARÁSITOS, QUE SOIS UNOS PARÁSITOS…. Lo de parásito no hay que entenderlo en tono despectivo. Pues, la verdad es que todos nos alimentamos de todos, sin llegar a debilitarnos (de depauperar). Jajajaja.»

  No cal ser alemany per adonar-se fins on som els catalans de gent com vosté.

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.