España

«Llevar la bandera [de España en los JJOO de Londres] será uno de los momentos más emotivos que vaya a tener en toda mi carrera»

[&hellip

Redacción
Miércoles, 20 de junio de 2012 | 19:44

Rafael Nadal, tenista y abanderado de España en los próximos Juegos Olímpicos de Londres 2012, este miércoles:

«Para mí, llevar la bandera de España representando a todos los deportistas olímpicos en Londres, es un verdadero honor y lo único que puedo hacer es agradecer a todas las federaciones olímpicas que me hayan dado esta posibilidad. Creo que llevar la bandera será uno de los momentos más emotivos que vaya a tener en toda mi carrera y creo que es el reconocimiento a la trayectoria de muchos años, y lo único que puedo decir es gracias y les deseo todo lo mejor a todos nuestros deportistas en Londres. Nos vemos allí. Un abrazo»

Temas: ,

79 Comments en “«Llevar la bandera [de España en los JJOO de Londres] será uno de los momentos más emotivos que vaya a tener en toda mi carrera»”

NOTA: Sean respetuosos con sus comentarios. Se borrarán los comentarios cuyo contenido o enlaces puedan ser considerados difamatorios, vejatorios o insultantes. Recuerden siempre que las formas importan y que hay muchas formas de decir lo mismo. Gracias por participar.
 1. Joan SB 1959 - Domingo, 24 de junio de 2012 a las 21:25

  Angel, per quina rao objectiva no estic en condicions d,expressar lliurement la meva opinio en un mitja de comunicacio com aquest? Que potser te algun tipus d,immunitat el tal Nadal? Tal vegada el que dic es fals? No es una questio de nacionalisme o no nacionalisme, sino de coherencia personal. Un tio que es catala de cognom i llenguatge, fa el ridicul anant pel mon fent-se perdonar els seus origens brandant una bandera que en el fons li hauria de fer fastic si fos una persona amb dignitat. Ningu que tingui amor propi pels seus origens catalans o la seva llengua materna pot quedar-se aturat davant les agressions del PP. Aquest noi es molt habil amb la raqueta i els comptes corrents (la seva espanyolitat no surt de franc a Espanya), pero com a descendent de catalans, un zero a l,esquerra. Les croniques diuen que les illes foren repoblades amb «bona gent catalana», en el cas dels Nadal se,ls devia escapar algun gen botfler, segur, doncs el comportament d,aquest xaval no te massa sentit. Es nota molt que les hores que s,ha passat a la pista ha deixat de passar-les a les aules universitaries.

 2. Joan SB 1959! - Domingo, 24 de junio de 2012 a las 21:27

  Angel, per quina rao objectiva no estic en condicions d,expressar lliurement la meva opinio en un mitja de comunicacio com aquest? Que potser te algun tipus d,immunitat el tal Nadal? Tal vegada el que dic es fals? No es una questio de nacionalisme o no nacionalisme, sino de coherencia personal. Un tio que es catala de cognom i llenguatge, fa el ridicul anant pel mon fent-se perdonar els seus origens brandant una bandera que en el fons li hauria de fer fastic si fos una persona amb dignitat. Ningu que tingui amor propi pels seus origens catalans o la seva llengua materna pot quedar-se aturat davant les agressions del PP. Aquest noi es molt habil amb la raqueta i els comptes corrents (la seva espanyolitat no surt de franc a Espanya), pero com a descendent de catalans, un zero a l,esquerra. Les croniques diuen que les illes foren repoblades amb «bona gent catalana», en el cas dels Nadal se,ls devia escapar algun gen botfler, segur, doncs el comportament d,aquest xaval no te massa sentit. Es nota molt que les hores que s,ha passat a la pista ha deixat de passar-les a les aules universitaries.

 3. Alberto valenciano - Domingo, 24 de junio de 2012 a las 22:16

  Joan SB 1959 lo de ser repoblados por “bona gent catalana” ¿Quién lo dice? ¿los pancas? pues claro que dirían eso, alomejor se te olvida que las islas Baleares son España por eso es lo más de normal que Nadal se sienta Español. También se te olvida que después de la conquista aragonesa la gente autocona no desapareció del día a la mañana como te gustaría pensar. Y suponiendo que sí fue repoblada por “bona gent catalana” ¿eso les hace diferente a los demás Españoles? ¿los catalanes sois de una raza diferente?

 4. FRAN_BCN - Domingo, 24 de junio de 2012 a las 23:52

  Bona nit a tothom. Sabeu una cosa? tinc 57 anys i ja m’he cansat de discussions sobre aquest tema en els últims 40 anys. Ara crec que si vaig a un lloc i dic BON DIA i ens entenem parlant, perfecte. I m’és igual com es digui la llengua, cadascú feliç amb la seva idea..

 5. Joan SB 1959 - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 10:12

  Alberto valenciano. Encara no t’has adonat que els catalans tenim una cultura diferenciada de la castellana? Portes una mica de retard, doncs, perquè Castella ja fa uns quants segles que se’n va adonar i des d’aleshores que està fent tots els possibles per eradicar aquesta cultura. Mallorca va ser repoblada per «bona gent catalana» no pas perquè ho digui jo, sinó perquè així consta a tots els documents històrics de l’època. Si vols parlar de Mallorca el primer que et recomano és llegir-te una mica la història de l’illa; en aquesta web podràs descobrir interessants dades sobre la repoblació després de la seva incorporació a la Corona d’Aragó i altres interessants dades històriques.

  http://www.mallorcaweb.net/mostel/hstmallo.htm

  De totes maneres, no cal llegir gaire història per adonar-se que Catalunya i Mallorca tenen una llengu comuna. Si jo me’n vaig a qualsevol província castellana parlant en català ningú m’entendrà i en molts llocs fins i tot em fotran fora d’un bar, com em va passar fa temps a Valladolid, però si m’adreço en català a un ciutadà de Valldemossa, Palma, Manacor o Alcudia, m’entendrà i l’entendré de seguida encara que sigui un membre de la família Nadal, doncs ells en família parlen en català, encara que de cara a la galeria el tennista faci el paper d’abanderat hispà per poder continuar signant contractes de publicitat amb marques com Kia, que no veurien bé que el seu reclam al mercat espanyol adoptés certs posicionaments sociopolítics mal vistos pels espanyols en general. Només cal recordar el cas del futbolista Oleguer Presas, independentista català i membre de l’Esquerra independentista: KELME li va retirar el contracte de publicitat de manera fulminant. En aqust país, si un esportista és del Real Madrid i espanyolista declarat, resulta que els catalans hem de respectar-lo i fins i tot adquirir els productes que ell anuncia; ara bé, si un esportista català es declara legítimament sobiranista i és més partidari de la bandera catalana que no pas de l’espanyola, aleshores a n’aquest se l’ha de criminalitzar en base a unes lleis morals que no estan escrites enlloc, doncs el Codi Penal espanyol no contempla que sigui delicte declarar-se catalanista no espanyolista. Aquesta és la forma com interpreta la llibertat aquest espanyolisme cavernari que reclama poder expressar-se en castellà a Catalunya passant fins i tot per damunt de lleis aprovades per la majoria i avalades per mil anys d’història.

 6. florencio garcia cuenca - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 10:17

  es un honor para ti!! y para nosotros!!.

 7. Joan SB 1959 - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 10:29

  Algunes mesures aplicades per Castella a l’Illa de Mallorca en base als Decrets de Nova Planta.

  «Foren derogades les disposicions sobre estrangeria per tal que els càrrecs poguessin ésser exercits també pels no naturals de les Illes. Els oficis menors de Ciutat devien ésser designats per l’Ajuntament, com el clauer, auditors de comptes, etc. L’Intendent va substituir el Procurador Reíal, mentre que desaparegué l’antiga autonomia econòmica i financera de l’illa i es congelava el dret foral mallorquí.»

  És molt evident que abans de dictar-se aquests decrets a Mallorca els castellans eren considerats estangers, igual que a la resta de territoris de la Corona d’Aragó.

 8. milin - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 15:20

  En 1700 cuanto ? si eso todavia era la Edad Media y los romanos acababan de colonizar Espanya

 9. Joan SB 1959 - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 16:29

  Els romans, que jo sàpiga, mai no van colonitzar Espanya. La raó és molt simple: Espanya existeix des del sXV. Espanya defineix un territori polític, mentre que Hispània era una territori geogràfic, format per un gran nombre de tribus que en la seva majoria no tenien connexió política entre elles, cada tribu s’espavilava com podia.

 10. Alberto valenciano - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 17:47

  Joan SB 1959 estás seguro de que nunca colonizaron a lo que hoy es España, si no recuerdo mal Valencia fue fundada por los romanos (la llamaron Valentia).
  Sobre si Mallora fue repoblada por catalanes no voy a discutir contigo porque ya veo que ninguno de los dos va conseguir algo. Tú tienes la verdad que te enseñaron y yo la mía cual es más de fiar y cual está más politizada es algo que investigar

 11. toni - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 20:56

  para joan…al leer tu post sobre la inexistencia de españa en epoca romana me he llevado una alegria,eres el primer catalanista que reconoce que un pais que no existe no puede conquistar ni ser conquistado ante de que aparezca como entidad politica…por lo tanto asumo que debes aceptar igualmente que cataluña no repoblo valencia ni baleares ya que cataluña no existia por aquel entonces….y mucho menos pudo enseñarnos un idioma que tampoco existia como tal….me ha gustado mucho ,felicidades,por fin una nacionalista catalan que parece entender de hisotoria….espero que muchos tomen ejemplo en ti y dejen de inventarse cosas imposibles ..un saludo…..:)

 12. Joan SB 1959! - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 21:42

  Toni, entre l,epoca romana i l,epoca que es va repoblar Valencia i Mallorca hi ha uns quants segles de marge, entremig hi va haver l,epoca dels gots inels visigots, l,ocupacio serraina i la reconquesta. Fet i fet, mes de 1000 anys. Es a dir, no saps de que parles.

 13. Joan SB 1959! - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 21:47

  Quina empanada mental que porteu els espanyolistes mirant de fer la quadratura del cercle. Si les coses son molt mes senzilles, home, Valencia, Mallorca i Catalunya es el mateix, poble catala, per aixo parlem tots la maeixa llengua i per aixo compartim cognoms tipics de la Corona d,Arago. Si vosaltres us sentiu espanyols a Valencia, Mallorca o Catalunya,no hi ha ap problema, la nostra terra sempre ha acollit estrangers sense problemes.

 14. toni - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 22:20

  vamos a ver ,lo logico es que si lo uno vale para los romanos e hispania tambien debe valer para los demas….el termino español o españa es muy anterior a la creacion del reino de españa…el termino españa proviene seguramente de hispania y anteriormente del termino fenicio i.sp.nya que esta documentado hace 3000 años…..todos hemos oido esto de que si el primer rey de españa fue don rodrigo,don pelayo y no se quien mas pero tambien es verdad tal como comentabas anteriormente que el nacimiento de españa solo se da bajo el reinado de carlos I..este criterio es el logico e historico y como tal se debe aplicar a todos los demas,sino como comprenderas puede ser un jaleo y podriamos empezar a hablar de una españa real en el siglo VII……en cuanto a que valencia mallorca y valencia son lo mismo,eso debe ser una fantasia tuya ya que nunca tuvimos ningun tipo de relacion politica o administrativa mas alla de nuestra pertenecia a la corona de aragon primero y al reino de españa mas tarde.

 15. Alberto valenciano - Lunes, 25 de junio de 2012 a las 22:28

  Joan SB 1959! Madre mia atí sí que te lavaron bien la cabeza, Los Valencianos no somos catalanes ni Valencia fue repoblada por catalanes. Es de locos decir semejantes barbaridades. Te lo repito cuando los árabes conquistaron Valencia no mataron a los autoconos (principio de convivencia) y cuando ARAGON conquisto Valencia tampoco mataron a los autoconos. ¿Te queda claro?

 16. Joan SB 1959 - Martes, 26 de junio de 2012 a las 09:01

  Alberto valenciano. En primer lloc, a mi no m’ha rentat el cap ningú perquè vaig anar a l’escola franquista (tinc 53 anys); o sigui que si m’haguessin rentat el cap avui dia parlaria en castellà com tu i possiblement tindria una idea de la realitat peninsular bastant diferent de la que tinc.
  En segon lloc, hi ha qüestions que no admeten discusió ni opinió. La llei de la gravetat és una. Com també que de dia surt el sol i de nit la lluna. O el fet que català, mallorquí i valencià són la mateixa llengua. La qüestió de la repoblació de València i Mallorca per part de catalans tampoc no admet discusió, a més que està documentat i avalat per la immensa majoria d’historiadors seriosos, és molt evident i fins i tot comprovable científicament amb ADN, perquè l’origen de moltes famílies mallorquines i valencianes s’ha pogut situar a zones concretes de Catalunya, per exemple l’Osona. És un fet indiscutible que la majoria de repobladors instal·lats a la costa valenciana després de la conquesta als àrabes, eren originaris d’unes poblacions concretes catalanes amb les quals hi ha lligams de sang i també coincidència de cognoms. Quan al fet que Jaume I no va matar la població autòctona, efectivament, no els va matar perquè els va utilitzar com a esclaus o directament com a vasalls dels nous terratinents cristians.
  En fi, a mi no em paguen per donar classes d’història on line a espanyols afincats al Regne de València o a qualsevol altre indret dels Països Catalans; és a dir, ja us ho fareu, però l realitat és la que és i no admet matisos en aquest cas.

 17. Joan SB 1959 - Martes, 26 de junio de 2012 a las 09:12

  Toni, la realitat política que segons tu mai no va existir era la Corona d’Aragó, que agrupava Mallorca, València i Catalunya sota un mateix regnat, el qual, unit al Regne de Castella, va derivar en això que avui dia coneixem com Espanya. Estem parlant del sXV, però, no pas del temps dels romans, els gots i els visigots, que queda uns quants centenars d’anys més enrere.

  Aquesta realitat la coneix perfectament la meva filla, que té 11 anys i ha acabat sisè de primària. El que em sorprèn és que gent com tu, que pretén parlar de política i història en aquest foro, no tingui clars conceptes tan elementals. Si la conquesta de Catalunya per part de les forces castellanes ha de dependre de gent amb el vostre nivell cultural, em sembla que Catalunya serà independent molt abans del previst.

 18. toni - Martes, 26 de junio de 2012 a las 14:21

  la corona de aragon claro que existio…aunque se pueda discutir el propio concepto de corona..existio el reino de aragon y el termino corona de aragon esta documentado en el sigloXIII(creo,tendria que buscarlo)…..da igual es iglo del que hables,ya que lo que se discute es el uso corecto o incorecto de los terminos…..el termino españa y español es muy antiguo pero no se puede usar para definir una realidad politica o administrrativa hasta que esta sucede,el termino catalanes data del sigloXII pero no implica la existencia de cataluña….el concepto es el mismo…..lamento mucho lo de tu hija,porque es triste que determinados concepto no se enseñen en los colegios….esto es mucho mas sencillo que lo del el huevo y la gallina…si asumimos una cataluña en el sigloXII debemos asumir una españa en el siglo VII,una francia en el sigloV,y unos estados unidos en el sigloXVI….no es gana de tocarle las narices a nadie,pero simplemente me parece un tema importante cuando hablamos de historia…y la realidad…en cuanto a tu deseo de independencia….me parece muy bien,aunque esto de usarlo como una amenaza es un poco ridiculo,sobre todo si seguis empeñados en que os regalen la independencia…creo que en general teneis un grave problema con el uso de determinadas palabras….la independencia es como la libertad ni se da ni se regala,se gana…un saludo

 19. Joan SB 1959 - Martes, 26 de junio de 2012 a las 17:19

  Toni, no deja de resultar gracioso que alguien que sólo escribe en castellano lo haga, además, sin respetar regla gramatical alguna, prescindiendo de signos de puntuación, obviando mayúsculas y minúsculas, y sacudiendo sin remilgos los más elementales conceptos relativos a una lengua que decís defender, pero que en la práctica dejáis a la altura del betún.

  Jo sóc català de soca-rel i catalanoparlant de tota la vida, no obstant, conec la llengua castellana i quan l’utilitzo procuro fer-ho amb la màxima correcció.

  Tot plegat, t’ho dic perquè ja que m’has endinyat la frase «creo que en general teneis un grave problema con el uso de determinadas palabras….», voldria contestar-te, en la justa mesura, dient que tu el problema no el tens amb determinades paraules sinó amb totes.

  Malgrat tot, em sembles una persona bastant correcta. Salutacions.

 20. Alberto valenciano - Martes, 26 de junio de 2012 a las 18:04

  Joan SB 1959 mira crea lo que quieras sobre la supuesta repoblación de Valencia, de todas maneras hace mucho desde eso y ha habido mucha migración a Valencia de toda España solo hace faltas ver los apellidos de la gente. Como en Cataluña ¿Cuántos Hernández, ect.., conoces en Cataluña? además te lo vuelvo a preguntar ya que no me has respondido ¿los catalanes sois de una raza diferente que los demás Españoles? o te crees eso del» hueso especial» que tienen los catalanes en la cabeza

 21. Joan SB 1959 - Martes, 26 de junio de 2012 a las 18:51

  Alberto, en la facultad de comunicación aprendí algo elemental: es prácticamente imposible cambiar a las personas adultas, y más si éstas están condicionadas por prejuicios. Es decir, yo no puedo hacer nada para convencerte de las bondades del catalanismo ni tu puedes convencerme a mi de que es mejor ser español que catalán. Da igual lo que me cuentes y no importa lo que yo pueda contarte a ti; para mi ser catalán es lo más grande que uno puede ser en esta vida, y sin duda alguna tu piensas que pudiendo ser español y moverte por el mundo con una lengua que hablan 500 millones de personas, dedicarse a ser y ejercer de catalán supone una pérdida de tiempo e incluso un acto de catetismo. Es decir, da igual lo que yo te responda respecto a Valencia y su repoblación o no repoblación por parte de catalanes, tu siempre lo vas a negar y te agarrarás a un clavo ardiendo antes de bendecir cualquier frase amable relativa al pueblo catalán. Si somos una raza o si somos mejores o peores, eso a mi poco me importa, dado que tampoco podría elegir mi identidad: sóc català i si tornés a néixer i tingués l’oportunitat de ser una altra cosa, continuaria escollint ser català. Penso que amb això queda tot dit. Malgrat tot, si vols saber la meva opinió respecte la suposada supremacia (o no) dels catalans, doncs què vols que et digui: fa 70 anys Catalunya representava el 70% del PIB espanyol mentre ara just arribem al 18%. Malgrat tot, no está malament comptant que a Espanya hi ha 40 milions d’espanyols i a Catalunya uns pocs milions de catalans, la meitat dels quals s’estimen més identificar-se com a espanyols més que no pas catalans. Penso que, en general, els catalans fem les coses correctament, per això generem molt més PIB que la mitjana espanyola. Això vol dir que som millors? Degurament no, només vol dir que som més burros, perquè aportem més i a l’hora de repartir rebem el mateix o menys que els altres. Espero haver contestat les qüestions que tant et capfiquen.

 22. Toni - Martes, 26 de junio de 2012 a las 19:02

  Soy mallorquin y estamos muy orgullosos de nuestro Rafa. Excepto los tipicos mallorquines catalanistas que odian su tierra y abrazan la catalana. Para que se enteren los nacionalistas catalanes LAS ISLAS BALEARES JAMAS SERAN CATALANAS….ha quedado claro?????

 23. Alberto valenciano - Martes, 26 de junio de 2012 a las 20:47

  Joan SB 1959 agradezco tu sinceridad, pero creo que te equivocas conmigo, amí no me importa si te sientes catalán o español, si quieres la independencia de Cataluña hasta coincidimos (yo también la quiero, pero también quiero que respetáis a los Valencianos y que paráis con esto de los paises catalanes, ya decidiremos los Valencianos que haremos sin tener a catalanes encima de nosotros promoviendo el pancatalismo). Sobre lo de que Cataluña generaba el 70% del PIB pues sí pero contaba con un protecionismo y ayuda brutal por parte del Estado y ahora que no cuenta con eso pues mira tú donde a quedado ese 70%. Si miramos a Cataluña en la época de los Reyes Católicos pues Cataluña ni era la que sobresalía en España ni era la que sobresalía en Aragón, así que podemos afirmar que Cataluña ha tenido sus momentos muy buenos, pero por ello decir que Cataluña siempre ha sido la que ha destacado en España y que es porque los catalanes sois mejores es una mala interpretación de los hechos

 24. Alberto valenciano - Martes, 26 de junio de 2012 a las 21:21

  *a mi

 25. Alberto valenciano - Martes, 26 de junio de 2012 a las 21:24

 26. Joan SB 1959 - Martes, 26 de junio de 2012 a las 21:43

  Vosaltres tranquils, Catalunya és una regió com qualsevol altra d’Espanya i Balears, mai no serà catalana. No patiu gens ni mica, que els catalans sabem ser com la resta d’Espanyols i no destacar en res, només en fracàs escolar, endeutament i nivell d’atur. Ara bé, sisplau, quan tingueu una malaltia greu, en comptes d’anar al Clínic o a qualsevol dels hospitals punters catalans, aneu-vos-en a qualsevol centre sanitari de províncies, on segur que us atendran tan bé o millor que a la Vall d’Hebron o Bellvitge; els metges de Catalunya, encara que siguin pioners en medicina d’última generació i tinguin representants als millors centres del món, com el Sinai de Nova York, amb un departament de cardiologia dirigit per un català, no en feu cas, perquè qualsevol metge de qualsevol hospital de Cáceres, Badajoz, Mérida, Salamanca o Múrcia segur que està al mateix nivell i us farà un transplantament de cor amb la mateixa professionalitat i garantia que un metge català format a la universitat catalana.

  Si el vostres fill vol formar-se en una escola de negocis de primera línia, sobretot no el feu venir a Catalunya, perquè ni l’IQS ni ESADE ni l’IESE són llocs on la gent pugui aprendre a fer les coses correctament amb alts nivells d’excel·lencia, sempre és millor anar a València i rebre classes directament del Sr.Francisco Camps, recent doctorat i amb molta experiència en generació de riquesa amb accent espanyol.

  Sobetot, no perdeu el temps visitant Catalunya, fugiu ben lluny perquè aquí no hi ha res a fer de bo. El que em pregunto és per què collons hi ha tants espanyols entestats a estudiar i viure a Catalunya, si el mateix que ofereix Catalunya ho ofereix qualsevol altre regió espanyola a meitat de preu? Per què gastar-se calés estudiant a la UOC, per exemple, si la Universitat Internacional de La Rioja ofereix les mateixes titulacions per molt menys?

  No és una enorme contradicció, tot plegat? No cal que vingueu a Catalunya, espanyols, us ho dic de veritat, aquesta és una terra cara i a més no oferim res d’especial, podeu quedar-vos tranquil·lament als vostres llocs d’origen, vosaltres tranquils i nosaltres encara més.

 27. Alberto valenciano - Martes, 26 de junio de 2012 a las 22:03

  Joan SB 1959 no te preocupes seguiré tus consejos aunque no me hacían falta ya lo tenía claro desde hace mucho tiempo, antes no pero ahora sí por eso ya no aspiro a ir a la universidad de Barcelona prefiero ir a una universidad Española (no catalana) o fuera de España. Tampoco nunca he tenido intenciones de ir a un hospital Catalan cuando he tenido que ser atendido en Valencia siempre lo han hecho muy bien y no tienen nada que envidiar a los de Inglaterra por ejemplo.

 28. toni - Miércoles, 27 de junio de 2012 a las 15:42

  para joan,cuando ya no tienes argumentos atacas al mensajero?no, no suelo puntuar con mucha atencion, y en cuanto a los acentos,las mayusculas o muchas de las faltas que cometo no puedo sino disculparme…….soy demasiado perezoso para corregir los textos y soy bastante negado con esto de escribir con teclado.Aunque mas alla de todo esto creo que me entiendes perfectamente,como demuestra tu ridicula finta dialectica,en cuanto al idioma en el que decido escribir o expresarme depende en exclusiva del medio a traves del que lo hago,y este es un medio en castellano en un pais de habla castellana como es españa,por suerte puedo expresarme en frances,en valenciano,en ingles y en castellano cuando lo estimo conveniente…aunque esto no mejora ni mi dominio del teclado ni mi pereza por desgracia.

 29. toni - Miércoles, 27 de junio de 2012 a las 17:27

  Para joan……Creo que algunos seguís confundiendo los términos,no creo que exista ninguna animadversión hacia Cataluña sino que este rechazo es hacia un determinado tipo de política y de visión del mundo que encarnan los nacionalistas.La mayoría de los españoles no están en contra de que se defiendan las diferencias culturales y lingüísticas de las comunidades,incluso es comprensible que los políticos de cada unas de las comunidades pretendan la mejor financiación posible y poder ofrecer a sus ciudadanos los mejores servicios y las mas modernas infraestructuras.El problema esta en el modo de conseguir esto y los nacionalistas catalanes tienen una estrategia muy peculiar que se basa en la imposición,la confrontación y el menosprecio a los demás y a sus circunstancias.Uno no puede ir a la casa del vecino a decirle que su lengua no es suya,que su cultura no es suya,y que su historia no es suya y luego sorprenderse de que esto produzca rechazo y llamarlo anti catalanismo.Uno no puede ir llamando perezosos,ladrones,apalancados y opresores a los demás y sorprenderse de encontrar una respuesta.Uno no puede ir por el mundo diciendo que un ciudadano gallego o aragonés tiene menos derecho que un catalán a disfrutar de infraestructuras o servicios básicos porque no son rentables.El problema de Cataluña no son los catalanes ,son los nacionalista que se creen superiores a los demás .Este nacionalismo que roba y se apodera de los símbolos,la historia y los sentimientos de un pueblo para su propio beneficio.No te suena?El proceso de exaltación nacionalista siempre termina igual….y nunca ha sido bueno para nadie.

Suscripción RSS a los comentarios de esta entrada.